Добро пожаловать,
Гость
. Пожалуйста,
войдите
или
зарегистрируйтесь
.
28 Марта 2024, 16:46:07
1 час
1 день
1 неделя
1 месяц
Навсегда
Войти
Мастер-нож
|
Мастерская
|
Советы мастеров
| Тема:
Нож для обвалки мяса
0 Пользователей и 1 Гость смотрят эту тему.
Страниц:
[
1
]
2
Все
Автор
Тема: Нож для обвалки мяса (Прочитано 4402 раз)
Apostol Sashko
Старожил
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 1215
Apostol Sashko
Старожил
Нож для обвалки мяса
«
:
29 Ноября 2017, 22:06:22 »
привіт
заказали мені ніж для розробки туші свині. Думаю робити скінер десь на 150мм. Але хочеться почути думку фахівців ,які на пряму працюють, або працювали в цій сфері.
ніж буде робитись один - тобто універсальний
Записан
Uliss
Старожил
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 1364
Иди и смотри
Uliss
Старожил
Re: Нож для обвалки мяса
«
Ответ #1 :
29 Ноября 2017, 22:21:34 »
Я працював обвалювальником. Під універсала найкраще закосить обвалювальний ніж з обухом скінера(забіловочного), щось посередині між ними.
https://www.daubert.ru/local/images/daubert/27_533_jpg_1391772864.jpg
+
https://www.daubert.ru/local/images/daubert/15_515-hautmesser_jpg_1288351220.jpg
Записан
В прежние времена человек и ягуар охотились вместе, и оба они были порождением тьмы.
Apostol Sashko
Старожил
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 1215
Apostol Sashko
Старожил
Re: Нож для обвалки мяса
«
Ответ #2 :
30 Ноября 2017, 20:54:03 »
дякую
Записан
homosapiens_ww
Ветеран
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 534
homosapiens_ww
Ветеран
Re: Нож для обвалки мяса
«
Ответ #3 :
01 Декабря 2017, 10:57:24 »
мені подобається працювати нешироким - 2.5 см завширшки, 3-4 завтовшки. 12-14 см. не довше. стрій клинка як у фінів (обух прямий, рк -радіальна і далі рівна. тільки спуски повище), хоча для м'яса все рівно хоч прямі хоч ввігнуті радіальні. Біля вістря пробував і дропнутий, і перс - але рівний обух - золота середина - і гострий проткнути, і крепкий (задертий твердий ніс - загроза зломатись). рукоять - фінка бочка, з півгрибком, або як у 110 бака, якщо підпальцева то одна. Раніше пробував з упором, не зподобалось. зрізав. Тут до рукояті потреба інша - об'єм. не повинна бути занадто тонкою. в ідеалі 3/4 труба. в розрізі овал. ніяких гарних граней.
Ну це мої таракани й не більше 5-10 свиней за рік. 1 ніж - універсал. вважай при розбірці сокирою не користуюсь, тільки потім голову розрубати, ну й ребра пополам .
знайомі професійні свинорізи, люблять тонкі вузькі трикутні, як піка, 10см. щоб залазить в сустави. Але в них сокира 50% роботи виконує.
Вигнуті, аля скінер, як вище по ссилці, мені показались незручні, ну й м'ясникам і мисливцям також, зробив на пробу декіілька так і валяються в ящику десь.
«
Последнее редактирование: 01 Декабря 2017, 10:59:52 от homosapiens_ww
»
Записан
Со мною Нож, решил я: Что ж, меня так просто не возьмешь... (с) Высоцкий В.С.
Поковки ШХ
Apostol Sashko
Старожил
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 1215
Apostol Sashko
Старожил
Re: Нож для обвалки мяса
«
Ответ #4 :
01 Декабря 2017, 12:45:48 »
дякую homosapiens_ww
Дев"яносто відсотків інформації саме тої, якої хотів почути
.
Стосовно руків"я, теж вважаю , що потрібно робити або бочку, або як у якута, без всяких там упорів і тильників.
А от з клинком покищо не рішився. Може дійсо робити як у фінів? Короче , чим він буде простішем , тим він буде зручнішим. Класика жанра
Записан
Uliss
Старожил
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 1364
Иди и смотри
Uliss
Старожил
Re: Нож для обвалки мяса
«
Ответ #5 :
01 Декабря 2017, 14:19:25 »
На фотці
професійні
ножі, якими я сам працював. Слово "професійні" щось каже?
Лісапєт вже придуманий, а хто там до чого звик - не має ніякого стосунку до справжньої зручності і ефективності за
всіма
критеріями.
Записан
В прежние времена человек и ягуар охотились вместе, и оба они были порождением тьмы.
Apostol Sashko
Старожил
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 1215
Apostol Sashko
Старожил
Re: Нож для обвалки мяса
«
Ответ #6 :
01 Декабря 2017, 16:55:44 »
Цитата: Uliss от 01 Декабря 2017, 14:19:25
На фотці
професійні
ножі, якими я сам працював. Слово "професійні" щось каже?
Лісапєт вже придуманий, а хто там до чого звик - не має ніякого стосунку до справжньої зручності і ефективності за
всіма
критеріями.
розумієте, справа в тому, що мій замовник, не те що б профісіонал, він з кумом три свині розібрав і тепер хоче сам цим займатись бо не хоче з ним ділитись. В нього свої свині в хліві ростуть
Якщо я зроблю йому ножики з такими переломами, то даю сто процентів що він ними не зможе працювати. Він їх просто не зрозуміє. Тому , саме класичний варіан йому прийдеться робити. Його скоріше можна назвати не обвальщиком, а "розборщиком
"
Я колись бачив як професіонали працюють такими ножами. Йому до такого рівня- як свині до неба
Записан
Nutty
Ветеран
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 836
Nutty
Ветеран
Re: Нож для обвалки мяса
«
Ответ #7 :
01 Декабря 2017, 17:57:17 »
Сашко, зроби тоді фінку (лезо не товсте, спуски 2/3), та й по всьому
Записан
Перфекцехуист - человек, который хотел бы сделать идеально, но и так сойдет
Uliss
Старожил
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 1364
Иди и смотри
Uliss
Старожил
Re: Нож для обвалки мяса
«
Ответ #8 :
01 Декабря 2017, 18:53:24 »
Цитата: Apostol Sashko от 01 Декабря 2017, 16:55:44
Йому до такого рівня- як свині до неба
Ну так спитай у нього, що йому подобається - і по всьому.
Бо ми тут насовєтуєм.
Записан
В прежние времена человек и ягуар охотились вместе, и оба они были порождением тьмы.
Apostol Sashko
Старожил
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 1215
Apostol Sashko
Старожил
Re: Нож для обвалки мяса
«
Ответ #9 :
01 Декабря 2017, 20:28:28 »
Цитата: Nutty от 01 Декабря 2017, 17:57:17
Сашко, зроби тоді фінку (лезо не товсте, спуски 2/3), та й по всьому
теж як варінт
Цитата: Uliss от 01 Декабря 2017, 18:53:24
Цитата: Apostol Sashko от 01 Декабря 2017, 16:55:44
Йому до такого рівня- як свині до неба
Ну так спитай у нього, що йому подобається - і по всьому.
Бо ми тут насовєтуєм.
йому подобайться те що ви мені насовєтуєте і те що я зроблю
Записан
Nutty
Ветеран
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 836
Nutty
Ветеран
Re: Нож для обвалки мяса
«
Ответ #10 :
01 Декабря 2017, 20:34:19 »
Цитата: Apostol Sashko от 01 Декабря 2017, 20:28:28
йому подобайться те що ви мені насовєтуєте і те що я зроблю
- На, тобі ПОДОБАЄТЬСЯ!!!
- Так-так, дуже-дуже, дякую, я все зрозумів - прибери молот, будь ласка
«
Последнее редактирование: 01 Декабря 2017, 20:36:41 от Nutty
»
Записан
Перфекцехуист - человек, который хотел бы сделать идеально, но и так сойдет
Sverbyguz
Старожил
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 2805
Ви знаєте, як липа шелестить ...
Sverbyguz
Старожил
Re: Нож для обвалки мяса
«
Ответ #11 :
01 Декабря 2017, 20:51:14 »
Записан
homosapiens_ww
Ветеран
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 534
homosapiens_ww
Ветеран
Re: Нож для обвалки мяса
«
Ответ #12 :
01 Декабря 2017, 22:56:23 »
Цитата: Uliss от 01 Декабря 2017, 14:19:25
На фотці
професійні
ножі, якими я сам працював. Слово "професійні" щось каже?
Я ж не пропонував істину в останній інстанції.
Людина спитала- я відповів зі свого досвіду. "Єдиний ніж для розбирання свині."
Оскільки перепробував що завгодно (свою першу заколов 23 роки тому) - й розбирав завжди сам,й собі й людям, практично без сокири. і брата старше на 9 років навчав, бо він голову відрубував.
й сказав про "професіоналів" - в яких зовім інший погляд й інші "profi"
http://market-posudu.com.ua/index.php?route=product/product&path=77_86&product_id=2174&utm_source=Nadavi&utm_medium=cpc
- не реклама
щось таке - тільки більш тонше / сточене. і теж профі... але він зовсім не те що ви в другій ссилці показали.
Записан
Со мною Нож, решил я: Что ж, меня так просто не возьмешь... (с) Высоцкий В.С.
Поковки ШХ
homosapiens_ww
Ветеран
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 534
homosapiens_ww
Ветеран
Re: Нож для обвалки мяса
«
Ответ #13 :
01 Декабря 2017, 23:14:29 »
цей що ви другим показали
https://www.daubert.ru/local/images/daubert/15_515-hautmesser_jpg_1288351220.jpg
щось подібне (тільки ще більш вгнуте) продавали десь тут, як ПРОФЕСІЙНІ обвалочні ножі з м'ясокомбінату. там з берези ручка, 9хс на клинку, в маслі. НЕДОРОГО! (ну їх тут багато хто брав як донорів).
Дуже мені цей нагадали - тільки вид там попроще, але суті не міняє.
я взяв кілька собі й знайомим мисливцяч.
там лінія рк також рахуй колом, і руків'я також задерте. Так от як я не пробував, як не старався - а не зміг ним нічого зробити в такому вигляді. Не по свині, не по бугаю, не по козі. Ні шкуру обдерти, ні сало , ні м'ясо.
Хіба що я не професіонал.
Записан
Со мною Нож, решил я: Что ж, меня так просто не возьмешь... (с) Высоцкий В.С.
Поковки ШХ
homosapiens_ww
Ветеран
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 534
homosapiens_ww
Ветеран
Re: Нож для обвалки мяса
«
Ответ #14 :
01 Декабря 2017, 23:29:25 »
Ще по руків'ю - коли гарне але тонке, то це яблуко розрізати або бутербродів, по туші - рука під кінець почне нити, а ребра хоч і гарні- наминають добряче. тому люблю повне овальне руків'я - як яйце. Тримати трьох/четвертну трубу мені найзручніше тому й руків'я в таку товщину.
люблю коли до тильника трохи товще (даже якщо й не гарно), або півгрибок.
Поясню чому: Правило таке - ножі в роботі
догори вістрям
НЕ ТРИМАЄ НІХТО!!! Тільки вниз. Бо коли свиню миєш або кров - то склизько, або перечепишся через щось, то можна наштрикнутись.
Коли вже зморюється рука, й автоматично розслабляється - то ніж без "грибка" хоче випасти, а так трохи просяде й зависне, але рука змінила положення й відпочиває.
Останній раз працював гібридом з якутським руків'ям і монтажем, але
нормальним прямим
клинком. - також нормально!
Не випав, на втомилась рука, пальці нікуди не зіскочили. Навіть витирати від жиру та крові легше чим фіна.
Що до упору-гарди - тільки мішає. В роботі, ізза принципу обхвату бочки, контролю достатньо.
А якщо треба щось проткнути (хрящі в хребті) - то простим тупим товстим тильником руків'я впираєтесь в середину лодоні, й спокійно контрольовано протикаєте. Тому відлиті навершшя з головою вовка, медведя й тп - це зло, хоч і гарне, тому на полку.
«
Последнее редактирование: 01 Декабря 2017, 23:57:51 от homosapiens_ww
»
Записан
Со мною Нож, решил я: Что ж, меня так просто не возьмешь... (с) Высоцкий В.С.
Поковки ШХ
homosapiens_ww
Ветеран
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 534
homosapiens_ww
Ветеран
Re: Нож для обвалки мяса
«
Ответ #15 :
01 Декабря 2017, 23:43:16 »
Можна запропонувати сосіду:
Ще важливий інструмент - це швайка для забою. робив з прута транспортиру бурякового комбайна, в батька з гребки.
край розклепаний і заточений як піковий туз, тільки витянутіший. на другій стороні виточене руків'я, і на епоксидку. У батьковій швайці - після піки була зроблена під конус, там не однієї каплі крові не капало.
Руків'я -Форма веретено -тут не треба контроль навколо осі, і тут вже потрібні утовщення і на тильнику й на гарді(в мене діаметр 4см при руків'ї - 20мм). бо треба колоти швидко й сильно, однією рукою, без зволікань щоб не мучати тварину. А раптом попав в ребро...
Бити не ножем, а пікою - тому що тоді можна закрити вхідний отвір чтопиком з найближчої кленової гілки, й кров не витікатиме, поки шмалити й мити.
ніяких кілець, темляків, шнурів - навіть отвору для шнура нема - бо можна натворити ділов.
потрібні ножни на кліпсі - завалив- достав - заколов. не робити сумісні з ножем (бачив колиць декілька раз) - повна дурня, піка треба на 3-5 хв, а ножом потім довго працювати.
ну якось так по простому, але все взято з життя. А раптом хтось собі візьме на озброєння
.
«
Последнее редактирование: 02 Декабря 2017, 00:00:36 от homosapiens_ww
»
Записан
Со мною Нож, решил я: Что ж, меня так просто не возьмешь... (с) Высоцкий В.С.
Поковки ШХ
homosapiens_ww
Ветеран
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 534
homosapiens_ww
Ветеран
Re: Нож для обвалки мяса
«
Ответ #16 :
01 Декабря 2017, 23:50:21 »
Аааа! ОСЬ ЩО!!!!
Цитата: Uliss от 29 Ноября 2017, 22:21:34
Я працював обвалювальником.
у вас була одна операція? Відділити м'ясо від кості, на почищеній підвішеній розпиленій туші?
щи ви один від початку (спіймати свиню/вівцю/бугая) , забити, обшмалити,помити, четвертувати, розібрати мілко, й до останньго куска сала в банку?
Ні тим не іншим ви тазову кістку не роділете, й в хребет в попереку не влізете.
я ще був малий, У нас був знайомий, робив на м'ясокомбінаті, позвали його помогти різати вівцю, ну й всі прийшли подивитись, як майстер буде працювати. А він каже :"ні я майстер по вирізанню язика, в мене така операція, а інше я не знаю, й не вмію", так і пішов.
ПС: ось знайшов такий як наші м'ясники працюють, й кажуть що це супер:
https://rozetka.com.ua/tramontina_professional_master_24601_084/p13867716/
«
Последнее редактирование: 02 Декабря 2017, 00:08:04 от homosapiens_ww
»
Записан
Со мною Нож, решил я: Что ж, меня так просто не возьмешь... (с) Высоцкий В.С.
Поковки ШХ
Uliss
Старожил
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 1364
Иди и смотри
Uliss
Старожил
Re: Нож для обвалки мяса
«
Ответ #17 :
02 Декабря 2017, 08:34:02 »
От саме тим ножем, який я показав першим, влізеш
куди завгодно
. Техніка роботи специфічна, але не надто складна. Трамонтіни - закос під професійні ножі, діюча модель, скажімо так.
А свиньми і т.п. я практично з дитинства займаюсь.
Записан
В прежние времена человек и ягуар охотились вместе, и оба они были порождением тьмы.
Apostol Sashko
Старожил
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 1215
Apostol Sashko
Старожил
Re: Нож для обвалки мяса
«
Ответ #18 :
02 Декабря 2017, 14:37:51 »
Цитата: Nutty от 01 Декабря 2017, 20:34:19
Цитата: Apostol Sashko от 01 Декабря 2017, 20:28:28
йому подобайться те що ви мені насовєтуєте і те що я зроблю
- На, тобі ПОДОБАЄТЬСЯ!!!
- Так-так, дуже-дуже, дякую, я все зрозумів - прибери молот, будь ласка
так, звучить насправді трошки смішно, але людина яка не розуміється в ножах, робить свій вибір або візуально, або довіряє свій вибір тому, хто в цьому розуміється.
Цитата: homosapiens_ww от 01 Декабря 2017, 23:43:16
Можна запропонувати сосіду:
Ще важливий інструмент - це швайка для забою.
мені токож прийдеться робити такий ніж. А ось цей ніж він хоче з "кровостьоком". Скажіть, він потрібен, чи ні? І ще я хотів би попрости Вас, зробити фото
свого ножа(швайки). Я по суті зрозумів який він має бути, але якби я його побачив, то всі питання відразу б відпали.
Записан
Nutty
Ветеран
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 836
Nutty
Ветеран
Re: Нож для обвалки мяса
«
Ответ #19 :
02 Декабря 2017, 14:50:09 »
Швайка.....Якшо чисто швайка (дірку робити, і все) - купи штик од трьохлінійки, спиляй кріплення до ствола і прироби руків'я. Девайс буде адовий
(аж 4 "кровостьоки" матиме
)
Записан
Перфекцехуист - человек, который хотел бы сделать идеально, но и так сойдет
Apostol Sashko
Старожил
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 1215
Apostol Sashko
Старожил
Re: Нож для обвалки мяса
«
Ответ #20 :
02 Декабря 2017, 15:00:46 »
Цитата: Nutty от 02 Декабря 2017, 14:50:09
Девайс буде адовий
(аж 4 "кровостьоки" матиме
)
так отож, тут ще не зовсім зрозуміло, чи той кровостьок потрібет...?
Записан
Uliss
Старожил
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 1364
Иди и смотри
Uliss
Старожил
Re: Нож для обвалки мяса
«
Ответ #21 :
02 Декабря 2017, 15:32:30 »
Ніхто не знає, що це таке і для чого потрібно. (
Це такий жолоб у бетонній підлозі на колгоспних бойнях
.
) Але треба - значить треба, і чим більше - тим краще. Голосую за штик від Мосінки.
«
Последнее редактирование: 02 Декабря 2017, 15:34:41 от Uliss
»
Записан
В прежние времена человек и ягуар охотились вместе, и оба они были порождением тьмы.
homosapiens_ww
Ветеран
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 534
homosapiens_ww
Ветеран
Re: Нож для обвалки мяса
«
Ответ #22 :
02 Декабря 2017, 20:53:12 »
"кровостьок"
- ні не треба.
перша задача дола -на довгоклинковій зброї, зменшити вагу - зберегти жорсткість.
штик - в принципі в суті своїй -
зброя
, й любий дядько в формі повинен його забрати, й почати колупати мозги.
а швайка - це домашній господарський інструмент, так гострий специфічний - але інструмент наряду з сокирою, лопатою.... мою бачили й звичайні й експерти- криміналісти, якщо ввечері по вулиці не ходити, а тримати в гаражі або сараї, то нічого.
фотку завтра зроблю, зараз дощ а вона в гаражі.
Uliss - отим першим ножем, навіть не знаючи ціну й параметри, я б побоявся трогати тазову кістку, лізти в хребет, вирізати грудину й відділяти голову. По м'яким частинам - і в круглі сустави кінцівок - чому б ні. Щось проткнути (де хрящі) також мабудь би побоявся. й брюшнину складно було б розпороти із внутрішньї сторони - рукоять би мішала.
При виборі між вашим першим та другим - вибрав би перший.
Але толкова недовга фінка думаю поуніверсальніше буде, ну сашковому сусідові має більш підійти.
«
Последнее редактирование: 02 Декабря 2017, 21:09:12 от homosapiens_ww
»
Записан
Со мною Нож, решил я: Что ж, меня так просто не возьмешь... (с) Высоцкий В.С.
Поковки ШХ
Uliss
Старожил
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 1364
Иди и смотри
Uliss
Старожил
Re: Нож для обвалки мяса
«
Ответ #23 :
02 Декабря 2017, 21:56:29 »
То ножі не мої.
І ще раз повторю - він лізе куди завгодно, це основне його призначення - всякі стрьомні місця між кісткою і м"ясом, між кістками, суглоби і т.п. Він весь час працює
по кістці
, а не по м"якоті. Таз розділяється на кілька запчастин легко і невимушено. До речі, товщина там 1.5мм на подвійний клин.
А фінка - гілки стругати.
Записан
В прежние времена человек и ягуар охотились вместе, и оба они были порождением тьмы.
Apostol Sashko
Старожил
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 1215
Apostol Sashko
Старожил
Re: Нож для обвалки мяса
«
Ответ #24 :
02 Декабря 2017, 23:07:57 »
хлопці, дуже ВАМ вдячний за поради
. ДУЖЕ довольний що до вас звернувся і вдячний що все роз"яснили
Записан
Apostol Sashko
Старожил
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 1215
Apostol Sashko
Старожил
Re: Нож для обвалки мяса
«
Ответ #25 :
25 Февраля 2018, 15:39:49 »
привіт
зробив ось такий
сталь ХВГ
розмір 270 клинок 135/20/3,8_____зведення 0.1-0.2
Руків"я амарант, больстер коріан
Ножни ХД
Нож для обвалки мяса
Нож для обвалки мяса
Нож для обвалки мяса
Нож для обвалки мяса
Нож для обвалки мяса
Нож для обвалки мяса
Нож для обвалки мяса
Нож для обвалки мяса
Нож для обвалки мяса
Нож для обвалки мяса
Записан
Uliss
Старожил
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 1364
Иди и смотри
Uliss
Старожил
Re: Нож для обвалки мяса
«
Ответ #26 :
25 Февраля 2018, 18:27:03 »
Нормальний ніж, але яким він боком до обвалки?
Записан
В прежние времена человек и ягуар охотились вместе, и оба они были порождением тьмы.
Apostol Sashko
Старожил
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 1215
Apostol Sashko
Старожил
Re: Нож для обвалки мяса
«
Ответ #27 :
25 Февраля 2018, 22:36:17 »
Цитата: Uliss от 25 Февраля 2018, 18:27:03
Нормальний ніж, але яким він боком до обвалки?
ой, нічого не питайте....
потім рішили робити універсальний ніж для всього....м"яса, сала, риби , грибів, ковбаси і т.д.... Ну, Ви зрозуміли
Записан
Uliss
Старожил
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 1364
Иди и смотри
Uliss
Старожил
Re: Нож для обвалки мяса
«
Ответ #28 :
25 Февраля 2018, 22:45:04 »
Це правильний підхід.
А для обвалки можна й серійний купити.
Записан
В прежние времена человек и ягуар охотились вместе, и оба они были порождением тьмы.
Apostol Sashko
Старожил
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 1215
Apostol Sashko
Старожил
Re: Нож для обвалки мяса
«
Ответ #29 :
25 Февраля 2018, 23:25:21 »
Цитата: Uliss от 25 Февраля 2018, 22:45:04
Це правильний підхід.
А для обвалки можна й серійний купити.
Записан
bibo
Старожил
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 5835
bibo
Старожил
Re: Нож для обвалки мяса
«
Ответ #30 :
26 Февраля 2018, 13:13:27 »
Рекомендую прислухатися до
Uliss
a...
Записан
Apostol Sashko
Старожил
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 1215
Apostol Sashko
Старожил
Re: Нож для обвалки мяса
«
Ответ #31 :
26 Февраля 2018, 14:16:56 »
дякую хлопці, так і поступимо
Записан
Uliss
Старожил
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 1364
Иди и смотри
Uliss
Старожил
Re: Нож для обвалки мяса
«
Ответ #32 :
26 Февраля 2018, 14:31:52 »
Ці в роботі найбільше сподобались
http://narezka.com.ua/index.php?route=product/product&path=59_85&product_id=69
Записан
В прежние времена человек и ягуар охотились вместе, и оба они были порождением тьмы.
Барбарис
Пользователь
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 58
Барбарис
Пользователь
Re: Нож для обвалки мяса
«
Ответ #33 :
01 Февраля 2019, 15:55:58 »
Колись робив такий комплектик на скору руку. Швайка працює відмінно! Свинка навіть не встигає зрозуміти що сталося) Але піку на швайці колій попросив заточити з обох сторін.
Нож для обвалки мяса
Нож для обвалки мяса
Нож для обвалки мяса
Нож для обвалки мяса
Нож для обвалки мяса
Записан
bygben
Бывалый
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
Сообщений: 287
bygben
Бывалый
Re: Нож для обвалки мяса
«
Ответ #34 :
02 Февраля 2019, 10:26:34 »
Добрий день,на Baшiй тушi,що на фото,м"ясо просто зрiзане разом з салом,справжня обвалка-коли лише кiстки.Працювали у нас на ковбасному цеху 2 дiвчини,то в них навiть волоконця не залишалося,ножi вони мали трикутнi,невеличкi,а ще мали кольчужнi рукавички.
Записан
Страниц:
[
1
]
2
Все
Мастер-нож
|
Мастерская
|
Советы мастеров
| Тема:
Нож для обвалки мяса
Перейти в:
Пожалуйста, выберите назначение:
-----------------------------
Мастерская
-----------------------------
=> Авторские работы
=> Советы мастеров
=> Дела кузнечные
=> Заточка ножей
=> Тюнинг ножа
=> Работа с кожей, ножны и чехлы
===> Инструменты и приспособления
-----------------------------
Про ножи
-----------------------------
=> Обзоры, отзывы, вопросы, проблемы
=> "Українська ножівня"
===> Надбання давньоукраїнських митців і ремісників
===> Історичні ножі наших сусідів
===> Загальноісторичний розділ
=> Украинская Ассоциация владельцев оружия
-----------------------------
Разное
-----------------------------
=> Выставки, ярмарки, фестивали
===> Кузнечный фестиваль, с.Трудолюб
===> Выставка-фестиваль "Мастер-нож"
===> Годовщины форума
=> Конкурсы
=> Доска объявлений
===> Поздравления
=> Встречи, мероприятия
=> Беседка
===> Литературный раздел
===> Кулинария
=> Барахолка
===> Магазин ножевой фурнитуры "KNIFY"
===> Продажа авторских ножей
===> Серийные ножи
===> Инструменты, оборудование и материалы для изготовления ножей
===> Неножевая барахолка
===> Заказы мастерам
===> Заказы в интернет магазинах
===> Постоянные предложения от форумчан
=====> Мозаичные пины от СВАТ
=====> Алмазные бруски, пасты, инструмент от Дмитрий(WLD)
=====> Точильные камни от stilus2008
===> Куплю
Загружается...