Доброго вечора, панове!
Хочу поділитись враженнями про ножик від Оександра
Счетовод.
Перш за все чому я вирішив його придбати?
Тому що колись і сам зробив кілька ножив із ШХ-15 і від цієї стальки у мене залишились приємні враження.
Начебто і простий матеріал, але чудово ріже і гарно тримає заточку.
Єдине шо іржавіє навіть від подиху (а я тоді ще нічим не обробляв вуглецеві ножі). Саме з цієї причини ножики із ШХ-шки були потихеньку роздаровані, залишився лише один якут, якому я все ніяк не зберуся поміняти руків‘я.
Але ось побачив ножик Олександра і знов захотілось чогось подібного, а у самого ціла купа незавершених проектів...
І треба сказати шо ніж цілком виправдав сподівання, легенький та різучий, простої але цікавої форми, з тонким зведенням і спусками від обуха, справжній різачок.
Було лише пару невеликих косячків, які не псують ножа, а лише надають йому індивідуальності.
Єдине, що я вирішив виправити, це прошліфувати обушок, бо там була невелика непрошліфована ділянка.
А вже потім не зміг зупинитися і трохи перепиляв больстера, щоб передня частина краще лягала у піхви.
Про піхви окремо.
Спочатку збирався пошити, але зазирнув у «закрома Батьківшини» і виявив, що одні із моїх покупних підійшли практично ідеально. Єдине що зараз, поки нові, вони сидять досить щільно, тому для зручності діставання вирішив додати темлячну трубку і невеликий темлячок.

Простенький из ШХ-15
Також додав фактуровку на верхню частину больстера щоб у майбутньому на ньому не було видно подряпин та плям від окислення.

Простенький из ШХ-15
Ну і вже розігнавшись, трохи допиляв руків‘я під свою руку і скруглив тильника, щоб забезпечити зручний діагональний хват (хоча навіщо він на цьому ножі і гадки не маю )))
Вийшло ось що:

Простенький из ШХ-15

Простенький из ШХ-15

Простенький из ШХ-15
Для додаткового захисту від іржі обробив клинка воронилкою від Ballistol, а руків‘я - Данішем.
Заточив ельборами по 15 градусів на сторону, полірнув підводи і вручну на кераміці зробив мікропідвод.
Ніж поки що трохи встиг попрацювати і по кухні і по дереву, дуже сподобався у роботі, плюс має зручний розмір і зовсім невелику вагу.
Сподіваюсь наступного літа у нього буде можливість себе проявити!
А Олександру окремо дякую за чудовий ніж!