Мастер-нож Мастер-нож Форум любителей ножей
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
28 Май 2022, 00:29:18

Войти
Вироби зі шкіри Магазин ножевой фурнитуры
* Начало Правила Новые сообщения Закладки Фото галерея Помощь Поиск Календарь Войти Регистрация
Мастер-нож  |  Мастерская  |  Заточка ножей (Модератор: Sammler)  |  Тема: Не можу заточити ніж. 0 Пользователей и 1 Гость смотрят эту тему.
Страниц: [1] Вниз Печать
Автор Тема: Не можу заточити ніж.  (Прочитано 1733 раз)
Offline Nikolay
Пользователь

Статус: "Гость"
отображение информации ограничено

Сообщений: 92
Offline Nikolay Пользователь
« : 05 Май 2020, 11:15:13 »

Друзі, всім привіт. Знайомий приніс ножі на заточку. Відразу скажу що досвіду маю не багато. Отже ножі Ernesto, ніби японські кухонники. Марки сталі не пише. Ножі з односторонньою заточкою. Пробував на приспособі точити ельборами, спочатку 100/80, а сталюка просто викришується, перейшов на ельбор 63/50,теж саме, поставив 40/28 теж не можу дійти толку. Просто кришиться і все. Що робити, чим точити?
Записан
Offline Sammler
moderator
Старожил

Статус: "Гость"
отображение информации ограничено

Сообщений: 2067
Offline Sammler moderator Старожил
« Ответ #1 : 05 Май 2020, 11:23:53 »

Не знаю масштабів деградації ріжучої кромки, але стартувати із суперабразива у 100 мікрон далеко не завжди раціонально. Найпростіший спосіб подолання Вашої проблеми - точити не ельборами. Спробуйте для початку щось на основі оксиду алюмінію.
Записан

- Это у тебя нож? Зачем он тебе?
- Вам.
- Чего?
- К человеку с ножом нужно обращаться на Вы.
Offline Nikolay
Пользователь

Статус: "Гость"
отображение информации ограничено

Сообщений: 92
Offline Nikolay Пользователь
« Ответ #2 : 05 Май 2020, 11:27:08 »

https://c.radikal.ru/c43/2005/8b/c912bb16b869t.jpg
Не можу заточити ніж.

Ось як зміг сфоткав. 9
Записан
Offline Nikolay
Пользователь

Статус: "Гость"
отображение информации ограничено

Сообщений: 92
Offline Nikolay Пользователь
« Ответ #3 : 05 Май 2020, 11:30:45 »

Просто відвалюється метал кусочками і все.  shok
Записан
Offline Sammler
moderator
Старожил

Статус: "Гость"
отображение информации ограничено

Сообщений: 2067
Offline Sammler moderator Старожил
« Ответ #4 : 05 Май 2020, 11:40:36 »

Звісно нічого спільного з японськими кухонниками ці ножі не мають. Якщо маєте в наявності оксид алюмінію нууу, скажімо 40-60 мікрон, стартуйте з нього. Це та ситуація, коли краще працювати довше більш тонкозернистим каменем, ніж швидко, але грубим. І не тиснути!
Зведення ножа виглядає занадто грубим, що на шкоду ріжучим властивостям, можливо, варто пройтися абразивом по фасці із паралельними рисками... Але то вже слюсарка, чи вартий ніж таких зусиль?
Записан

- Это у тебя нож? Зачем он тебе?
- Вам.
- Чего?
- К человеку с ножом нужно обращаться на Вы.
Offline Schurik
Старожил

Статус: "Гость"
отображение информации ограничено

Сообщений: 1273
С уважением Schurik

Offline Schurik Старожил
« Ответ #5 : 05 Май 2020, 11:50:03 »

  Жертва излишней твердости!  А если попробовать увеличить угол заточки?  У меня на ШХ15 так было. Довел угол до 52 градусов, живет!
Записан
Offline YuraS

Старожил

Статус: "Гость"
отображение информации ограничено

Сообщений: 2611
Не шалю, никого не трогаю, починяю примус.
WWW
Offline YuraS club Старожил
« Ответ #6 : 05 Май 2020, 13:16:03 »

Интернет говорит, что бренд Ernesto зарегистрирован в Германии, но с учетом цен на такой нож (около 400 грн) и вида прочих под этой маркой, а также немалого их количества на алиэкспрессе, это китай. К тому же немцы в ценовой категории ок. 10 евро делают подмусатные ножи с невысокой твердостью, чаще всего из X50CrMoV15, а перекалом балуются именно китайцы.
Как вариант - долго и красиво шоркать абразивом не больше 28 микрон , обязательно с СОЖ и минимальным давлением.
« Последнее редактирование: 05 Май 2020, 13:23:13 от YuraS » Записан

It isn’t etiquette to cut anyone you’ve been introduced to (c) Red Queen by Lewis Carroll
Offline Nikolay
Пользователь

Статус: "Гость"
отображение информации ограничено

Сообщений: 92
Offline Nikolay Пользователь
« Ответ #7 : 05 Май 2020, 14:37:56 »

Зрозумів. Маю здається оксид алюмінію. Буду пробувати. Дякую всім.
Записан
Страниц: [1] Вверх Печать 
Мастер-нож  |  Мастерская  |  Заточка ножей (Модератор: Sammler)  |  Тема: Не можу заточити ніж.
Перейти в: