Мастер-нож Мастер-нож Форум любителей ножей
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
07 Июля 2026, 19:39:47

Войти
* Начало Правила Новые сообщения Закладки Фото галерея Помощь Поиск Календарь Войти Регистрация
Мастер-нож  |  Мастерская  |  Дела кузнечные  |  Тема: дамаск із м'яким обухом.( або винен Архангельський Л.Б) 0 Пользователей и 1 Гость смотрят эту тему.
Страниц: [1] Вниз Печать
Автор Тема: дамаск із м'яким обухом.( або винен Архангельський Л.Б)  (Прочитано 2129 раз)
Offline valera7
Бывалый

Статус: "Гость"
отображение информации ограничено

Offline valera7 Бывалый
« : 14 Сентября 2018, 22:06:00 »

Короче давно хотілося спробувати а оце таки руки дійшли ( картоплі закінчилися) Улыбка. Провірив технологію слабенького обуха та жосткішой рк.На обусі десь біля 04% віглецю.На рк вивів у10,шх та 6хв2с і трошки лентопилки.Але можна без лентопилки, бо обух та бокові сторони держуть в'язкість. Клинок зведений від половини десь в 05-07 заточений в чорнову на гріндері.Обух 5мм. Коли рубав по руках добре стукало  Улыбка. Короче така конструкція клинка добра для тактичного ножа , бо тими ножами ніхто ніколи нічолго не ріже а виконують якусь силову роботу ..Повторюсь , що це не є тест а просто перевірка технології..https://www.youtube.com/watch?v=hq3a3LuNq6Q&feature=youtu.be
Offline Sverbyguz
Старожил

Ви знаєте, як липа шелестить ...
Offline Sverbyguz Старожил
« Ответ #1 : 14 Сентября 2018, 23:38:00 »

Убедительно  Смеющийся
Offline Crusher
Пользователь

Offline Crusher Пользователь
« Ответ #2 : 15 Сентября 2018, 11:14:41 »

Скоро вже рельсу будуть ножами перерубувать Смеющийся крепкій ножик, однако
Offline Roma Ch
Пользователь

Я -Українець! Цього не відняти !!!
Offline Roma Ch Пользователь
« Ответ #3 : 19 Сентября 2018, 22:28:01 »

як говорить в відео Арх....назву цого так щоб не викинути клавіатуру.............
це ніж для життя на землі......який рубає костиль... сталь яка є в пакеті відпалена після кування розрубає без напрягу і чле"н....моржовий.................
Тому друг не сприйміть як неповагу, а сприйміть як брєд алкодєда який є главой кузнецов парашки з його відео про  недодамаски куйте продавайте і гарно себе несіть.....а решту на вчсе насрати !!!!!!!!!!!!!!!!
Offline valera7
Бывалый

Offline valera7 Бывалый
« Ответ #4 : 19 Сентября 2018, 23:19:05 »

Архангельський Майстер, і грамотна людина.Якось  мені прислали його книжку- там багато чого цікавого. Той ніж , що він кував в ролику ( майстер клас) дійсно зведений досить тупо.Але цінніст в тому ролику саме деякі його пояснення.До речі там він так і не озвучив , що саме пустив на рк.Я коли складав пакет то на рк пішла пластина 4мм завтовшки, а обкладки по 7мм.Короче важко було вивести на рк те що планувалося...Як я вже писав хочу пофторити такеж тільки із підсиленою рк ( я її ослабляю лентопилкою)..Хочеться виконати клинок із нормальним зведенням з нормальною рк, але з ослабленнім обухом та боками..Ну і провірить як таке себе поведе при великих навантаженнях.( це планується для клинків для  тактичних ножів в першу чергу).
Offline Dvalin
Новичок

Offline Dvalin Новичок
« Ответ #5 : 07 Октября 2018, 19:51:45 »

головне щоб клієнти після покупки не бралися до таких перевірок
Offline Bars
Старожил

Offline Bars Старожил
« Ответ #6 : 07 Октября 2018, 20:25:19 »

а наковальню разрубить слабо?  Смеющийся
Offline valera7
Бывалый

Offline valera7 Бывалый
« Ответ #7 : 11 Октября 2018, 08:20:54 »

Як тільки виготовлю меч джедая -так  зразу побіжу купувати наковальню для тестів по перерубуванню наковальні!
Offline Crusher
Пользователь

Offline Crusher Пользователь
« Ответ #8 : 11 Октября 2018, 10:09:58 »

Українські ковалі настільки брутальні, що голими руками можуть відкувати світловий меч джедая Смеющийся
Страниц: [1] Вверх Печать 
Мастер-нож  |  Мастерская  |  Дела кузнечные  |  Тема: дамаск із м'яким обухом.( або винен Архангельський Л.Б)
Перейти в: