Добро пожаловать,
Гость
. Пожалуйста,
войдите
или
зарегистрируйтесь
.
07 Июля 2026, 06:11:42
1 час
1 день
1 неделя
1 месяц
Навсегда
Войти
Мастер-нож
|
Мастерская
|
Советы мастеров
| Тема:
Порадьте по двигуну для міні-шліфувалки (диски на липучках)
Страниц:
[
1
]
Автор
Тема: Порадьте по двигуну для міні-шліфувалки (диски на липучках) (Прочитано 2645 раз)
fluid
Пользователь
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
fluid
Пользователь
«
:
10 Мая 2017, 14:27:35 »
Доброго дня всім.
Купив на свою голову підубитий саморобний станочок-точило, на базі двигуна від пральної машини. Морочусь зараз з перехідником під платформу для дисків на липучках. І в процесі цієї мороки "захатєлось страннава", гг - а саме: хочеться малопотужний тихий (дуже важливо) станочок такого ж типу, але на базі кращого (хоча б просто неубитого) мотора.
Задачі - грубо обдирати дерево, шліфовка дерева до 800 гріт, шліфовка металу десь 120 - 800 гріт, без великого з'йому матеріалу.
І все це - тихо. І, бажано, малопотужно. І на 220 вольт обов'язково.
Дуже зацікавив такий мотор -
http://chipmaker.com.ua/index.php?/classifieds/item/25845-elektrodvigatel-60-vt-1400-obmin/
, тим, що він S1 та в нормальному закритому виконанні. Обороти влаштовують.
Але:
1 - настільки маленька потужність - чи вистачить її для описаних задач?
2 - його можна нормально підключити на 220? Яка втрата потужності при цьому буде?
Гріндер не пропонувати)))
gandelf
Ветеран
gandelf
Ветеран
Re: Порадьте по двигуну для міні-шліфувалки (диски на липучках)
«
Ответ #1 :
10 Мая 2017, 14:55:24 »
А чем вас не устраивает двигатель от стиральной машинки?
fluid
Пользователь
fluid
Пользователь
«
Ответ #2 :
10 Мая 2017, 15:12:23 »
Той, який є в мене по факту - він підубитий - шумнуватий (підшипники), вал побитий, з прослабленим розміром - і виготовити на нього перехідник виявилось адським квестом, не завершеним до цього часу (але, ніби, в процесі).
І, навіть хороший двигун від пральної машини - ну, теоретично - призначений для повторно-короткочасного вмикання, тобто, 10-15 хвилин попрацював, і чекай, поки охолоне. Плюс, у мого двигуна досить тіпова "відкрита" конструкція - буде забиватись пилом, частками абразиву та металу.
А тут, незадорого, нормальний двигун на режим S1, з неубитим валом, в закритому виконанні.
Але малопотужний - хоча на домашньому точилі в 240 ват - потужності вистачає для нормального обдирання металу, а в моїх планах для цього станочка - набагато менші навантаження.
fluid
Пользователь
fluid
Пользователь
«
Ответ #3 :
10 Мая 2017, 15:32:24 »
Загалом, сподобались ще такий:
http://chipmaker.com.ua/index.php?/classifieds/item/19358-elektrodvigatel-180-vt-1420obmin220-v/
і такий:
http://chipmaker.com.ua/index.php?/classifieds/item/3079-elektrodvigatel-kd-50-so-shkivom-kondensatorom-i-krepezhnoy-plastinoy/
Вони, хоча і також з пральних машин, як і той, що зараз в мене, але виглядають на порядок краще, і коштують не дорого.
Хоча перший - ммм, така штука кльова - але потужність, ну, мало ж буде?
G-E-K
Бывалый
Все буде добре!
G-E-K
Бывалый
«
Ответ #4 :
10 Мая 2017, 16:15:06 »
Цитата: fluid от 10 Мая 2017, 14:27:35
1 - настільки маленька потужність - чи вистачить її для описаних задач?
2 - його можна нормально підключити на 220? Яка втрата потужності при цьому буде?
Мощности не хватит даже если подключите к сети 380В, а при подключении к сети 220В (с рабочим конденсатором), потеряете где то половину или чуть меньше, подключить к 220В можно без проблем.
Замените подшипники в двигателе от стиралки и будет Вам счастье, работают эти двигатели очень тихо, возьмите среднепакостные подшипники типа ZKL или ZVL.
Ну или помойте в соляре/бензине родные подшипники и набейте их литолом на 1/3, подшипники снимать только съемником (попросите у кого нибудь).
Для шлифовки дерева будет маловато мощи, а для шлифовки металла мало оборотов, но на безрыбье...
«
Последнее редактирование: 10 Мая 2017, 16:21:47 от G-E-K
»
Бланки
,
Камни
,
Олеин
,
Керамика
fluid
Пользователь
fluid
Пользователь
«
Ответ #5 :
10 Мая 2017, 16:34:11 »
Так, тут мова про "безриб'я"
.
В тому моторі, який я маю, не дуже вийде розібрати - є потім шанс не зібрати зовсім, дуже вже воно все криве, шпильки старі, мороки багато.
Чим далі, тим більше хочеться його викинути))))
Про моторчик з першого повідомлення зрозумів, потужності не вистачить - значить, не підходить((
А що стосується "для шлифовки металла мало оборотов" - так я зараз взагалі руками шліфую, і це таааак напряжно, тому для мене ці 1300 обертів будуть шаленим прогресом))) Теж саме і про дерево.
Дякую за поради.
G-E-K
Бывалый
Все буде добре!
G-E-K
Бывалый
«
Ответ #6 :
10 Мая 2017, 17:11:53 »
Недавно кстати разбирал двигатель со стиралки для ревизии подшипников (хочу сделать полировальник), старые шпильки тоже сгнили, я просто срезал их болгаркой, купил в хозмаге метровую шпильку М5 за 8грн, порезал по длине и поставил вместо старых шпилек накрутив с двух сторон гайки.
Бланки
,
Камни
,
Олеин
,
Керамика
стрекач
Ветеран
стрекач
Ветеран
«
Ответ #7 :
10 Мая 2017, 18:09:43 »
Со стиралки оптимальный вариант. Одна фаза, конденсатор, подшипнички поменять на импортные (сьемник обязательно), плюс удобство для токаря при изготовлении переходника. Мотор можно разобрать, и пока ждать подшипники - сделать переходник. Для большей бесшумности можно резины кусок приспособить. Подгоню безвозмездно если что.
Есть правда один момент. Замечено, что при одинаковой мощности указанной на шилдике, более "тяговитыми" являются двигатели с большим диаметром корпуса. Это более старые модели дв. от стиралок. Как то так.
Фішермен
Пользователь
Фішермен
Пользователь
«
Ответ #8 :
10 Мая 2017, 21:46:36 »
Цитата: стрекач от 10 Мая 2017, 18:09:43
Со стиралки оптимальный вариант.
Саме так. Ось мій,
Так не завжди буде
fluid
Пользователь
fluid
Пользователь
«
Ответ #9 :
11 Мая 2017, 10:34:04 »
Фішермен
Афігєть. І я таке хочу, гг.
Тільки вчора думав, що непогано було б приліпити ще й патрон сверлильний, щоб сверлити отвори в брусках дерева, під хвостовики клинків. Щоб працювати в горизонтальному положенні.
Але мікро-гріндер з движка від пральної машини - взагалі дуже цікаво.
Можете розказати в двох словах, як вам працюється з ним? Наскільки шумний\тихия, як швидко гріється, що з потужністю, як швидко\повільно обдирає метал? Які стрічки, яка орієнтовно їх швидкість? І чи працюєте ви з сирими сталями, чи з загартованими?
Чи ви тільки на ньому шліфуєте, а грубий зйом металу проводите на чомусь іншому?
І дуже цікаво, де такий взяти - є якийсь майстер, чи креслення + контакти токарів?
Дуже, дуже цікавий малюк
fluid
Пользователь
fluid
Пользователь
«
Ответ #10 :
11 Мая 2017, 15:35:17 »
Налаштувався брати -
http://chipmaker.com.ua/index.php?/classifieds/item/19358-elektrodvigatel-180-vt-1420obmin220-v/
. До нього ще потрібно кнопку ПНВС-10 підключити (там пускова обмотка, конденсатор не потрібен). І далі мудрити підставку з фанери, та чекати перехідник))
Як, на колективний погляд, - нормальний варіант?
стрекач
Ветеран
стрекач
Ветеран
«
Ответ #11 :
11 Мая 2017, 17:56:37 »
Моторчик классный, деньги не большие, без работы стоять не будет я думаю.
Фішермен
Пользователь
Фішермен
Пользователь
«
Ответ #12 :
11 Мая 2017, 20:52:31 »
Вітаю!
Працює тихо, зі стрічкою звичайно голосніше. Не гріється, щойно прийшов із гаража, години півтори працював, градусів 30, може 40. Метал гризе досить непогано, але я в основному сире залізо йому підсовую. Стрічка 610 х 100 в любому магазині 15 грн, надрізаю шов посередині, рветься чітко і маєте дві. Швидкість стрічки 13 м/с. Для дерева думаю завелика. Мотор мені попався від "Риги" здається, 2870 об, 370 Вт. Робив сам, з того що попадалось на очі методом "научного тика", все на болтах. Точили мені шків (100 грн) і ролік (50) знайомі. В Гуглі наберіть "гріндер саранча".
Так не завжди буде
хоббиСТ
Пользователь
хоббиСТ
Пользователь
«
Ответ #13 :
11 Мая 2017, 22:22:07 »
Добрый вечер, коллеги на ютубе есть человечек меня ранее натолкнул на мысль мини-гриндера . Вот: Серый С - YouTube. Изготавливается весьма быстренько, с гигантами конечно не поспорит, но работу облегчает Ого-го.
fluid
Пользователь
fluid
Пользователь
Re: Порадьте по двигуну для міні-шліфувалки (д
«
Ответ #14 :
11 Мая 2017, 22:37:56 »
Цитата: Фішермен от 11 Мая 2017, 20:52:31
Мотор мені попався від "Риги" здається, 2870 об, 370 Вт.
А коли ваша ласка, напишіть маркування мотора - я буду шукати такий. На фото не зміг прочитати табличку (( . А то Гугл про мотори Риги говорить, що вони і менш потужні, і обороти 1400 приблизно. А 2800 - це ж значно краще
.
А, і діаметр шківа також цікавить.
І я просто в захваті від даного девайсу, чесно. Перший гріндер, який мені _реально_ захотілось мати, маю на увазі - реально виділити гроші на нього.
По фото ніби зрозумів конструкцію, дуже дякую.
«
Последнее редактирование: 11 Мая 2017, 22:40:14 от fluid
»
fluid
Пользователь
fluid
Пользователь
«
Ответ #15 :
12 Мая 2017, 16:46:02 »
Не знайду собі місця, перекопав купу сайтів в пошуках движка з подібними характеристиками, і - пусто ((
Теоретично, це може бути щось типу АВЕ-072-2, або АВЕ-071-2 , але, здається, їх не ставлять на пральні машини (тому їх важче буде знайти за помірну ціну).
З пральної машини бачу тільки "Вятка-автомат" мала двигун з 2700 обертів, але там всього 120 ват.
Щось мені не везе, а я вже так розігнався
fluid
Пользователь
fluid
Пользователь
«
Ответ #16 :
12 Мая 2017, 17:20:34 »
От я "бєспакойний", гг
По фоточкам АВЕ 071 4С - один в один, але він 180 ват і 1350 обертів.
Я заінтригований)))
Фішермен
Пользователь
Фішермен
Пользователь
«
Ответ #17 :
12 Мая 2017, 18:56:33 »
Шків 85 мм. А двигунів я таких не бачив ні до, ні після цього. Так, Бог послав.
Так не завжди буде
fluid
Пользователь
fluid
Пользователь
«
Ответ #18 :
12 Мая 2017, 19:42:48 »
О, так, я правильно вичислив
- АВЕ-071-2 , де 2 - кількість полюсів (а на пральних - 4 полюси).
Дякую.
Ну, можливо, попадеться і мені подібний.
Хоча я не знайшов згадок, що їх ставили на пральні машини, а значить, знайти буде важко.
Просто двигун на 300-400 ват, і 2800-3000 обертів - наскільки я зрозумів, екзотика. Принаймі, занедорого знайти важко. Найближчі з поширених - 4АУТ-80В2 , з "Вятка-автомат", як я вже писав, або ДЦСМ-3Б на 2600 обертів, але 120 ват в обох - "ніачом". А, і також на 120 ват КД-120-2 , на 2600 обертів, ставили на пральні машинки, і є на ОЛХ.
Але хоча б двигун для тарілки з липучкою - замовив.
Так як я все роблю на балконі, то, до отримання готового станка - місяців 2-3, тому поки що є чим зайнятись.
А там, можливо, і движок знайдеться підходящий
Дякую всім за поради.
Фішермен
Пользователь
Фішермен
Пользователь
«
Ответ #19 :
12 Мая 2017, 19:58:28 »
Якщо Вам лише для дерева - то 1500 об. і 150 Вт буде достатньо. Я коли домовлявсь, думав буде звичайний, а виявивсь такий. Я правда, скромно промовчав
Так не завжди буде
fluid
Пользователь
fluid
Пользователь
«
Ответ #20 :
12 Мая 2017, 21:15:52 »
Ну, я хочу дерево на тарілці обдирати\шліфувати, це точно повинно вийти, а мікро-гріндер - подібний вашому - зробити для металу.
Принаймі, для дерева точно повинен вийти станочок, до осені, якщо нічого не трапиться
. А там, може, і движок знайдеться.
Дякую, ви мені відкрили очі на незвіданий пласт технічної творчості
хоббиСТ
Пользователь
хоббиСТ
Пользователь
«
Ответ #21 :
15 Мая 2017, 20:13:13 »
У знакомого оказался в гараже 300 Вт 2800 об/мин. тоже походу из какой-то стиралки.
fluid
Пользователь
fluid
Пользователь
«
Ответ #22 :
15 Мая 2017, 23:45:12 »
А ви могли б написати його маркування? Або фото шильдика викласти?
Справа в тому, що движків в СРСР випускалось немало, але підходящих видів (крім такого, як в Фішермена) я поки не знайшов. А коли вже є розуміння, яка марка підходить - тоді простіше шукати
.
А тим часом мені приїхав АЕР 16 У4 , 180 ват, 1420 обертів на хвилину - для приспособи, з якої почалась тема
.
Правда, важко крутиться вал, дуже важко.
Буду розбирати, протирати\перемазувати. Можливо, заміню підшипники, якщо розберусь, які потрібно
.
А там і перехідник зроблять.
Життя триває, і в ньому стільки цікавого
G-E-K
Бывалый
Все буде добре!
G-E-K
Бывалый
«
Ответ #23 :
16 Мая 2017, 08:16:18 »
Цитата: fluid от 15 Мая 2017, 23:45:12
Если вал крутится очень легко, двумя пальчиками и продолжает немножко вращаться по инерции, то это означает что подшипники сухие как пустыня атакама и их скорей всего нужно менять, потому как неизвестно сколько они в таком состоянии проработали
Так что возможно в Вашем случае все в порядке, но ревизию подшипникам я бы все таки сделал.
Бланки
,
Камни
,
Олеин
,
Керамика
fluid
Пользователь
fluid
Пользователь
«
Ответ #24 :
16 Мая 2017, 12:35:31 »
Не знав про таку особливість підшипників, не звертав уваги.
В доступній мені техніці (велосипеди
), в принципі, щось схоже, змазаний підшипник по інерції не крутиться (без колеса, наприклад) а тут підшипники більші, і ефект сильніший повинен бути, напевно.
Ну, я в принципі збирався все почистити\перезмазати.
А хтось може підказати, де в Києві кошерно брати підшипники? Можливо, є перевірені точки? Планую ZKL або ZVL.
Midnight
Старожил
Meine Ehre heisst Treue
Midnight
Старожил
«
Ответ #25 :
16 Мая 2017, 13:53:29 »
Цитата: G-E-K от 16 Мая 2017, 08:16:18
Цитата: fluid от 15 Мая 2017, 23:45:12
Если вал крутится очень легко, двумя пальчиками и продолжает немножко вращаться по инерции, то это означает что подшипники сухие как пустыня атакама и их скорей всего нужно менять, потому как неизвестно сколько они в таком состоянии проработали
Так что возможно в Вашем случае все в порядке, но ревизию подшипникам я бы все таки сделал.
Глупости.
Подшипники нужно менять в том случае если в них попала влага и зеркальная поверхность наружной или внутренней обоймы повреждены корозией.
Так же если на сепаратор была произведена нагрузка радиальная либо какая то другая, что в последствии привело к прослаблению сепаратора.
А если подшипник сухой в низкоскоростном или среднескоростном двигателе это следствие возможных некоторых факторов.
Вытекание смазки изза перегрева двигателя.
Либо отсутствие её изначально как таковой.
Если подшипники хрустят, только в том случае нужно задумыватся от замене, если нету визуальных дефектов.
Подшипники установленые в отечественные двигателя как правило из ГПЗ.
И за частую нормального качества, если их промыть керосином, продуть компрессором, закрыть после етого метало резиновыми клапанами, то будут служить еще долго и нудно.
Нужно быть осторожным в дозировке смазки в подшипник, так как излишек приведет к ефекту увязки шариков, и последующему нагреву.
А недостаток, к ограничению жизни подшипника.
™Чайный пьяница™
œ Si vis pacem, para bellum œ
Per aspera ad astra.
G-E-K
Бывалый
Все буде добре!
G-E-K
Бывалый
«
Ответ #26 :
16 Мая 2017, 14:52:10 »
Че глупости, я же не сказал что нужно обязательно менять
А с визуальным осмотром подшипников не все так просто, особенно без опыта, по мимо коррозии есть и другие дефекты...
Бланки
,
Камни
,
Олеин
,
Керамика
fluid
Пользователь
fluid
Пользователь
«
Ответ #27 :
21 Мая 2017, 12:42:07 »
Зібрав електричну схему, двигун працює.
Підшипники забиті старою загустілою змазкою, за хвилину роботи стають помітно теплими.
Планую спершу замінити мастило в підшипниках, потім поганяти мотор трохи, і, якщо задовольнить результат по шуму та нагріванню підшипників - міняти їх не буду.
Оскільки порадили промити підшипники в керосині, бензині і т.д., то їх треба зняти. Я спробував розібрати мотор - шпильки витягнув легко, але як витягнути підшипник з кришки мотору? Зняти підшипник з валу - це я розумію, бачив зйомники. Але, якщо подібним зйомником тягнути за кришку мотора, то підшипник буде перекошуватись - внутрішня обойма сидить на валу, зовнішню тягне кришка мотора.
Поки що в голову приходить тільки одягти на кінець валу аналогічний старий підшипник, і тягнути кришку з упором не в вал ротора, а в цей підшипник, а він вже буде рівномірно розподіляти тиск на рідний підшипник мотора.
А як таку операцію роблять професійно? Можливо, я даремно парюсь, і можна сміливо тягнути за кришку мотора?
Midnight
Старожил
Meine Ehre heisst Treue
Midnight
Старожил
«
Ответ #28 :
21 Мая 2017, 20:39:12 »
Дюраль-люминь крышка.
Профисионально выприсовывать наверное на пресе правильно. Как верно тянуть без преса и спец съемника думаю будет так: вначале надо вд-шкой смазать посадку якоря в подшипник. И смазывать до того момента пока не уйдет смазка между якорем, и подшипником. Далее двумя шлицевыми отвертками поддеть крышку, до того момента, пока лапы сьемника не залезут. Тянуть нужно бережно, навредить двигателю будет достаточно проблематично, так как толщина метала 4мм не меньше. Съемник лучше трёхлапый брать, подтянуть крышку в натяжек и попробывать силовой тягой, если получается, то тянуть до того пока не снимете. Если не получается и при высокой степени натяжения идет деформация крышки тогда- в пиковом натяжении по опорному винту который упирается в вал колотим латунной или люминевой колотушкой. Таким образом мы всё же сорвем с места пошипник. Манипуляцию с пиковым натяжением и колотушкой проводить до момента прослабления подшипника.
™Чайный пьяница™
œ Si vis pacem, para bellum œ
Per aspera ad astra.
fluid
Пользователь
fluid
Пользователь
«
Ответ #29 :
21 Мая 2017, 21:31:54 »
Дякую, алгоритм зрозумілий.
fluid
Пользователь
fluid
Пользователь
«
Ответ #30 :
03 Января 2019, 16:10:37 »
Сподіваюсь, некропостинг у власну тему не вважається великим гріхом
.
Хотів подякувати Фішермен-у, за надихаючий приклад його саморобного гріндера, завдяки якому я сподобився-таки зліпити і собі подібний апарат.
Вийшло не з першого разу, движок від пралки виявився надто слабким (не зважаючи на 3 ампери споживаного струму в маркуванні). Тому взяв трьохфазний асинхронник на 0.55 кВт, 2800 обертів за хвилину. Конденсатор лише ходовий, 40 мкФ. Привідний ролик з фанери, 115 мм. Швидкість стрічки - приблизно 17 м\с. При будь-якому натисканні сталевою заготовкою - стрічка не зупиняється, і мотор відчутно не сповільнює оберти.
Що виніс із конструкторських пошуків - мотор повинен бути максимально популярним і доступним, щоб його заміна не викликала потреби перепилювати півстанка. Тобто, робити гріндер на екзотичному моторі - ризиковано.
Тепер не розумію, як я раніше жив без гріндера
.
Фішермен
Пользователь
Фішермен
Пользователь
«
Ответ #31 :
03 Января 2019, 17:35:01 »
От і добре. А якщо ще частотник заведеться в господарстві, то взагалі буде супер!
Так не завжди буде
fluid
Пользователь
fluid
Пользователь
«
Ответ #32 :
04 Января 2019, 12:47:01 »
О, другий екземпляр з тією ж конструкцією, тільки на більш потужному моторі?
А підкажіть, будь ласка, як ви добиваєтесь того, щоб болт, який регулює нахил натяжного ролика, не відкручувався від вібрації при роботі гріндера? У мене він сам по собі викручується. Тимчасово почепив на нього магніт (був під рукою), але хочу щось надійніше.
А частотник вже хочу. Можливо, до літа візьму китайський, тієї моделі, що популярна на нашому Чіпмейкері. Поки що дерево\мікарту\текстоліт обдираю на тій полірувалці, з якої почалась ця тема.
А метал приспособився шліфувати майже так, як на вашому першому фото в цій темі - тарілка з липучкою, накручена на перехідник на валу мотора гріндера. І, доречі, 2800 обертів - це офігєнно, наждачні круги працють набагато краще, ніж на 1400, і живуть дуже сильно довше.
А, раптом комусь буде корисно - мені тут підігнали банку застиглого силіконового герметику, що перетворився на шматок "пластикової ковбаси", і він надзвичайно добре зчищає пил дерева\металу із наждачних кругів. Сам при цьому майже не стирається. Якщо говорити про пил металу, то головне, щоб цей пил був сухий, тоді з наждачки таким способом він знімається дуже легко багато разів, і круг працює довго. При нинішніх цінах - для мене це важливо
. Тому я шліфую -> нагрілось -> у воду -> витер -> шліфую далі -> забилась наждачка -> очистив силіконом.
Фішермен
Пользователь
Фішермен
Пользователь
«
Ответ #33 :
04 Января 2019, 15:53:35 »
Цитата: fluid от 04 Января 2019, 12:47:01
щоб болт, який регулює нахил натяжного ролика, не відкручувався
Пружина там, на обох.
Так не завжди буде
fluid
Пользователь
fluid
Пользователь
«
Ответ #34 :
08 Января 2019, 18:18:50 »
Дякую, зрозумів, спробую і в себе так зробити.
Страниц:
[
1
]
Мастер-нож
|
Мастерская
|
Советы мастеров
| Тема:
Перейти в:
Пожалуйста, выберите назначение:
-----------------------------
Мастерская
=> Авторские работы
=> Советы мастеров
=> Дела кузнечные
=> Заточка ножей
=> Тюнинг ножа
=> Работа с кожей, ножны и чехлы
===> Инструменты и приспособления
Про ножи
=> Обзоры, отзывы, вопросы, проблемы
=> "Українська ножівня"
===> Надбання давньоукраїнських митців і ремісників
===> Історичні ножі наших сусідів
===> Загальноісторичний розділ
=> Украинская Ассоциация владельцев оружия
Разное
=> Выставки, ярмарки, фестивали
===> Кузнечный фестиваль, с.Трудолюб
===> Выставка-фестиваль "Мастер-нож"
===> Годовщины форума
=> Конкурсы
=> Доска объявлений
===> Поздравления
=> Встречи, мероприятия
=> Беседка
===> Литературный раздел
===> Кулинария
=> Барахолка
===> Магазин ножевой фурнитуры "KNIFY"
===> Продажа авторских ножей
===> Серийные ножи
===> Инструменты, оборудование и материалы для изготовления ножей
===> Неножевая барахолка
===> Заказы мастерам
===> Заказы в интернет магазинах
===> Постоянные предложения от форумчан
=====> Мозаичные пины от СВАТ
=====> Алмазные бруски, пасты, инструмент от Дмитрий(WLD)
=====> Точильные камни от stilus2008
===> Куплю
Загружается...