Мастер-нож Мастер-нож Форум любителей ножей
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
07 Июля 2026, 23:12:10

Войти
* Начало Правила Новые сообщения Закладки Фото галерея Помощь Поиск Календарь Войти Регистрация
Мастер-нож  |  Мастерская  |  Авторские работы  |  Тема: Досвідний 0 Пользователей и 1 Гость смотрят эту тему.
Страниц: [1] Вниз Печать
Автор Тема: Досвідний  (Прочитано 2541 раз)
Offline Maren
Бывалый

Статус: "Гость"
отображение информации ограничено

Offline Maren Бывалый
« : 14 Апреля 2010, 20:16:58 »

Привіт всім.
Спочатку хочу подякувати всім всім на форумі за підтримку, за критику, за поради, за допомогу з матеріалами і всякими іншими штуками, за те, що терпіли мене ну і за все. Велике Вам дякую! :)
Я вже довгенько читаю це форум і ше довше триває моя хвороба (якщо так можна сказати) ножами. Коли втомлений або коли повний сил і енергії я заходжу на цей форум і розслабляюсь, черпаю позитивні емоції, стараюсь сформувати якось свій смак, читаю і переварюю всі поради (потім знов перечитую все щераз бо деколи, як дорвусь то так перегружу голову інформацією, що потім все путається і наша пісня гарна й нова починаймо її знову.. мушу читати все щераз).
Цей ніж робив довго, так як в більшості робилось все руками ну і звісно час (деколи просто небуло бажання, а літом він взагалі припадав порохом).
Знаєте скільки треба було дурі і терпіння, щоб його зробити? Скажу чесно дуже багато) :) Але це нічого бо вже маю ідеї і на інакші ножі)
Чому досвідний? Бо досвіду з ного набрався багатенько) Теорія теорією а практика практикою)
Сьогодні ше мушу наточити ніж бо завтра їду на практику (така собі перевірка ножу)
Еххх.. так хотілося всього Вам написати в цьому пості (ше як ніж був не готовий вже думалось, що я напишу), а сів за клавіатуру якось клинить…
Такщо, шановні метри, чекаю Вашої критики.

ТТХ.
Лезо  Р5М5 115х27х2,5
Руків’я  грецький горіх пропитка даніш
Ну і рушниковий фотозвіт:
http://m.io.ua/img_aa/medium/1430/23/14302306.jpg
Досвідний

http://m.io.ua/img_aa/medium/1430/23/14302307.jpg
Досвідний

http://m.io.ua/img_aa/medium/1430/23/14302308.jpg
Досвідний

http://m.io.ua/img_aa/medium/1430/23/14302310.jpg
Досвідний

http://m.io.ua/img_aa/medium/1430/23/14302311.jpg
Досвідний

http://m.io.ua/img_aa/medium/1430/23/14302312.jpg
Досвідний

http://m.io.ua/img_aa/medium/1430/23/14302313.jpg
Досвідний

Урізноманітнення фону  :)
http://m.io.ua/img_aa/medium/1430/23/14302314.jpg
Досвідний

http://m.io.ua/img_aa/medium/1430/23/14302315.jpg
Досвідний

http://m.io.ua/img_aa/medium/1430/23/14302305.jpg
Досвідний

Поліровка
Дивний вакт спочатку як на мене вдалосьв ідполірувати ідеально але потім після всяких скотчів появились чорні цятки  Грустный
http://m.io.ua/img_aa/medium/1430/23/14302317.jpg
Досвідний

http://m.io.ua/img_aa/medium/1430/23/14302318.jpg
Досвідний

http://m.io.ua/img_aa/medium/1430/23/14302320.jpg
Досвідний

Ну і кадри робочого місця  :)
http://m.io.ua/img_aa/medium/1430/23/14302319.jpg
Досвідний

http://m.io.ua/img_aa/medium/1430/23/14302304.jpg
Досвідний

І про піхви.
Як шив немав нічого під руками. Тому в магазині купив голки для шиття шкіри машинкою і за допомогою них і молотка зробив дирки потім шив спец голками для шиття шкіри. досвіду получив масса так як голка для шаники лопунла і трохи заділа палець))але нічого) як буду шити другі, якщо убде цікаво то виложу як шив)
Offline Maren
Бывалый

Offline Maren Бывалый
« Ответ #1 : 14 Апреля 2010, 20:18:23 »

Ну і тепер після цього ножа дуже 9і вроді вже маю право) хочу поїхати на виставку..хочу аж муркочу)
Надіюсь скоро побачимся  якшо ж Ви звісно не проти...
Offline Metrolog

Старожил

Offline Metrolog club Старожил
« Ответ #2 : 14 Апреля 2010, 20:50:34 »

Это ничего, что долго делал, главное, что закончил, и ножны пошил! Молодец!   И еще лучше, что останавливаться на этом не собираешься! Добро пожаловать в палату ножеделов!

С уважением. Метролог.
NG
Гость
NG Гость
« Ответ #3 : 14 Апреля 2010, 21:36:14 »

С почином, Maren! Не зря долго трудился: видна аккуратная работа, а опыт обязательно
придет, нужны только практика и огромное желание. В добрый путь!
Offline Jack

Старожил

Offline Jack club Старожил
« Ответ #4 : 14 Апреля 2010, 21:37:42 »

За такую полировку быстрореза респект Браво. Хороший ножик получился.

Мангуст
Гость
Мангуст Гость
« Ответ #5 : 14 Апреля 2010, 21:40:06 »

А чего совсем неплохо. Этно стиль.
Offline ТокарЪ
Новичок

Offline ТокарЪ Новичок
« Ответ #6 : 14 Апреля 2010, 21:43:20 »

Нормальний ніж.Буде с тебе толк.
arkanar
Гость
arkanar Гость
« Ответ #7 : 14 Апреля 2010, 22:28:18 »

Вiтаю з достойним початком! Далi набудете досвiду, головне - бажання!
Welcome!
Offline bibo
Старожил

Offline bibo Старожил
« Ответ #8 : 14 Апреля 2010, 22:29:42 »

Нормальный ножара!!! Собран достойно. Деревяха красивая. Я бы поагрессивней подъём сделал в р-не острия. Но и так пойдёт тоже. В руке смотрится убедительно. Край ножен можно подравнять на точиле, чтоб была плавная линия по всей длинне. Сразу будет другой вид.
  Смеющийся Знакомый бардак на фотках! Наш человек! Болезнь перешла в остро-хроническую стадию. Вэлкам!!!
Offline leoyas
Ветеран

Offline leoyas Ветеран
« Ответ #9 : 14 Апреля 2010, 23:44:02 »

Для початківця(?) просто чудово. Діагноз встановлено, ласкаво просимо до кабінету, шановний пацієнте :D

Хочеш допомогти новачку - зроби разом з ним,
Хочеш допомогти літній людині - зроби замість неї,
Хочеш допомогти майстру - відійди і не заважай,
Хочеш допомогти дурню - сам дурень.
(с) Китайська мудрість
Offline БЕЦИК

Старожил

Offline БЕЦИК club Старожил
« Ответ #10 : 15 Апреля 2010, 00:13:19 »

Добро пожаловать!
Мне нож понравился, и работа вполне приличная.
За полировку рапида отдельно - респект.
Offline Vadim_K

Старожил

Offline Vadim_K club Старожил
« Ответ #11 : 15 Апреля 2010, 00:55:13 »

Нічогенький ножичок, сподобався 
Вітаю з добрим почином.
Spaniard
Гость
Spaniard Гость
« Ответ #12 : 15 Апреля 2010, 01:24:19 »

Для початку не погано,а з часом все відрегулюється,мій перший,був гіршим.
Offline скат
Бывалый

Offline скат Бывалый
« Ответ #13 : 15 Апреля 2010, 07:56:25 »

Offline dwen
Бывалый

Offline dwen Бывалый
« Ответ #14 : 15 Апреля 2010, 09:00:21 »

С почином
Offline boris376

Старожил

Offline boris376 club Старожил
« Ответ #15 : 15 Апреля 2010, 09:28:04 »

Как я понимаю эту работу!!!!!! 
Offline Vadok

Старожил

Offline Vadok club Старожил
« Ответ #16 : 15 Апреля 2010, 09:30:18 »

Поздравляю с первой удачной работой! Хороший нож!
Как будете делать другие ножны, немного измените конструкцию подвеса: такой длинный ремешок будет несколько неудобен. 

Если мы говорим, что у нас нет выбора, то это значит, что выбор уже сделан.
Offline smix
admin

Offline smix admin Старожил
« Ответ #17 : 15 Апреля 2010, 10:23:22 »

Хорошая работа, достойное начало Браво
Offline Майор
Пользователь

Дорогу осилит идущий...
Offline Майор Пользователь
« Ответ #18 : 15 Апреля 2010, 15:24:59 »

Если это первый, то очень даже хорошо

Все, что нас не убивает - нас делает сильней.
Offline монгол
Ветеран

Мир вашему дому.
Offline монгол Ветеран
« Ответ #19 : 15 Апреля 2010, 19:42:22 »

Хороший работяга оставь себе не дари не продавай, он же первый сейчас, жалею что подарил свой первый нож, правда человеку хорошему.
Offline Циркач

Старожил

Картина маслом!..
Offline Циркач club Старожил
« Ответ #20 : 15 Апреля 2010, 22:00:31 »

Та-а-ак...  Сейчас мы его, безжалостно!  Crezy
 Смеющийся
Сразу скажу - все хорошо. 
Деревяху подобрал классную - орешек хорошо смотрится. И обработал грамотно.
Очень-очень изящно смотрится тыльник на рукояти!  Такой легкий наклон вниз - очень удачно.
Больстер из чего? Сделано со вкусом: три полосы, в середине толстая, а по бокам тоньше. Паял, клеил?
Что за быстрорез 2,5мм толщиной? Пила Робеля?
Недополировал. Видны риски. На какой бумажке остановился? 600грит? Надо всеми последовательно: 600,800,1000,1200,1500,2000,2500. А потом алмазной пастой. И будет зеркало.
И все делать на кружке! А вручную - каторжная работа!  Циркач
Дизайн клинка - дело сугубо личное. Но было бы неплохо, если бы клинок в обухе был более прямой, не опускался так резко.
Дай фото вид сверху.
Подгонка клинка к больстеру отлично сделана. 
Еще раз повторюсь - очень понравилась тыльная часть рукояти. Изящно!

...А главное - видно, что все сделано с любовью.
Короче - наш человек! 

Чем крепче нервы, тем ближе цель!
Offline монгол
Ветеран

Мир вашему дому.
Offline монгол Ветеран
« Ответ #21 : 16 Апреля 2010, 08:35:36 »

Кстати микробиологию за ножами не забывай, нужная наука хоть и к ножам ни какого отношения. Показывает язык
Offline пгупгу
Старожил

Offline пгупгу Старожил
« Ответ #22 : 16 Апреля 2010, 09:13:19 »

Хороший нож даже без скидок на то, что он первый. Те пара косячков что есть - не в счет.
Судя по обрезкам наждачки на одном из фото при полировке мастер добрался и до 1500. Хехе, даже кровищей нож полил. Молодец!  Немного поработать над формами и все будет гут.

Моє хоббі - не спорт.
Offline Maren
Бывалый

Offline Maren Бывалый
« Ответ #23 : 16 Апреля 2010, 21:15:03 »

Дякую  друзі за коментарі
Сьогодні повернувся з лісу (з практики) ніж тестився так можна сказати...вчора при садінні горіха требу було застругати колик стругав відмінно хоть заточки на ньому майже не було (про заточку кошмар...точив вночі і був напевне трохи сонний бо камнем якось поххав не атк і поліровка в зеркало пішла спати  Грустный треба зробития кусь приспособу ше..переполіровувати не буду  і так ніж робочий), ввечері ним було порізано енну кількість сала і інших харчів і закуски..сьогодні як садили 1,5 га дубового лісу теж в "мелочах жизни" пригодився.. :) такшо думаю перший хоч і не зовсім гарний хоть і ше не докінця на точений, але вже близьким став  Смеющийся

За поліроку теж ядкую..старався  :)

....Край ножен можно подравнять на точиле, чтоб была плавная линия по всей длинне. Сразу будет другой вид.
  Смеющийся Знакомый бардак на фотках! Наш человек! ....

Обовязково підрівняю...часу просто не убло побавитись)))піджимала парктика)))і вже так хотілось бути з ножем  :)
То ше не бардак..то тільки кінець поліровки))особливо було погано коли руківя обточував...пилюка летіла ......брррррр....  :)

Поздравляю с первой удачной работой! Хороший нож!
Как будете делать другие ножны, немного измените конструкцию подвеса: такой длинный ремешок будет несколько неудобен. 

Ну з ремішком дісно переборщив..бо трохи "катаєтсья на ремні", але я ще не поняв чи це плюс чи мінус..бо деколи зручно а деколи ні...
І давайте на Ти...я то до Вас не можу на ти - вік не позволяє якось..на форумі ще ладно, але призустрічі точноя зик не повернеться... 

Хороший работяга оставь себе не дари не продавай, он же первый сейчас, жалею что подарил свой первый нож, правда человеку хорошему.

Цей перший точно нікому не подарую і не продам...дуже багато емоцій і спогадів на ньому є  :) на другий ніж ідеї вже є (але вже не вручну бо часу вже нема (хочу подарити) і якось треба обмеханізовувати...камрадів вже давно задрочую всякими питаннями а толку нуль..тільки на вус намотано  :)

Деревяху подобрал классную - орешек хорошо смотрится. И обработал грамотно.
Очень-очень изящно смотрится тыльник на рукояти!  Такой легкий наклон вниз - очень удачно.
Больстер из чего? Сделано со вкусом: три полосы, в середине толстая, а по бокам тоньше. Паял, клеил?
Что за быстрорез 2,5мм толщиной? Пила Робеля?
Недополировал. Видны риски. На какой бумажке остановился? 600грит? Надо всеми последовательно: 600,800,1000,1200,1500,2000,2500. А потом алмазной пастой. И будет зеркало.
И все делать на кружке! А вручную - каторжная работа!  Циркач
Дизайн клинка - дело сугубо личное. Но было бы неплохо, если бы клинок в обухе был более прямой, не опускался так резко.
Дай фото вид сверху.
Подгонка клинка к больстеру отлично сделана. 
Еще раз повторюсь - очень понравилась тыльная часть рукояти. Изящно!

...А главное - видно, что все сделано с любовью.
Короче - наш человек! 
Так горіх заграв після пропитки данішом)
Про тильник - робилось все по ходу без екскіза на око..як на мене не дуже це добре...другий ніж хочу зробити точно по екскізу (з витримкою дизайну)..а то зразу екскіз не роздрукувався а потім відчуття шо памятаєш як має бути..кароч екскіз треба роздрукований або намальований біля себе мати)
Недополіровано того шо вже казав...спочатку було як на мене ідеал..а потім після всяких перемоток скотчів і тд  і тд деколи треба було поправити шось зачепив і пішло поїхало.. не хотів знову відновлювати..я як робив в ручну і шкурки йшли так 40 80 120 220 320 400 600 800 1000 1500 2000 3000
З ламінатом взагалі цікава історія..якось вже колись плоанувалось зробити ніж...от і в цих трьох кусочках (латунь-мідь-латунь) були зроблені дирки.. хотів спочатку з бронзи купленою в нашому магазині  :) зробити больстер але потім побачив ці пластинки якось пожалів...зразу скажу шо інтимних місць ножа на фоток нема тому й не видно і підгонка там далеко не ідеальна...з одної сторони видно дирочку...
Спочатку я підігнав клинок до латунної пластинки ідеально вроді (ну з мінімальними щілинками), пластинку до пластинки теж підігнав+плстинка до дерева...потім облудив (перший раз паяв в житті.. і взагалі багато чого робив перший раз завдяки цьому ножу)..проблема постала в тому шо в пластинках була вже дірка під клинок..рішив її тим, що запхав в цю щілину кусок дерева. лещат не було тому зібрав приспособу..нагрів-стиснув-остило...і тут вилізла ше одна проблема шо трошки зкривило але не дуже...напилінгом підрівняв але тепер підгонка клинок-больстер була не дуже ідеальна...ну і звідси больстер деревяха також..
Коли хотів підігнатии вже готовий ламінат лдо клинка після десятка ударів ламінат розпався (відлетіла одна пластнка напене пережав при спаюванні)але зато підігнав більш менш..потім припаянні вже на клинок розігів і вроді взялось триматись (при склеюванні ше капнув епоксидки)
Проблема підгонки ьбольстер рукоять рішилась простакою зі шкіри з ремня.. ніяк не міг підігнати один кут..він мені все бігав і тоді я просто поставив проставку яка сховала цей косяк.
Фото десь пізніше бо сьогодні вимучений.. Грустный   

Матеріалом було полотно до рубанка.

Кстати микробиологию за ножами не забывай, нужная наука хоть и к ножам ни какого отношения. Показывает язык
І не тільки мікробіологія не має відношення до ножів і не тільки про неї не треба забувати  Смеющийся

Хороший нож даже без скидок на то, что он первый. Те пара косячков что есть - не в счет.
.. Хехе, даже кровищей нож полил. ..

Угу було  :) але я не порізався а вколовся...і кров почала юшити капітально)

Шераз всім дякую Розливаю домашнє ягідне вино і на Сг)
Offline capel
Новичок

Offline capel Новичок
« Ответ #24 : 22 Апреля 2010, 21:57:55 »

Поделитесь, как на толщине 2,5мм можно было сделать такие высокие спуски?
Offline Maren
Бывалый

Offline Maren Бывалый
« Ответ #25 : 23 Апреля 2010, 21:56:10 »

Не понимаю вопроса?
Берем и делаем например вот так http://knives.com.ua/forum/index.php/topic,1286.0.html
Сначала надо прикинуть где середина будет.. и точим на кружочке пока середина и обух не сойдется.
Надеюсь удалось дать ответ на Ваш вопрос? 

Страниц: [1] Вверх Печать 
Мастер-нож  |  Мастерская  |  Авторские работы  |  Тема: Досвідний
Перейти в: