Мастер-нож Мастер-нож Форум любителей ножей
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
08 Июля 2026, 16:06:23

Войти
* Начало Правила Новые сообщения Закладки Фото галерея Помощь Поиск Календарь Войти Регистрация
Мастер-нож  |  Мастерская  |  Авторские работы  |  Тема: Перший якут 0 Пользователей и 1 Гость смотрят эту тему.
Страниц: 1 [2] 3 4  Все Вниз Печать
Автор Тема: Перший якут  (Прочитано 10613 раз)
Offline leoyas
Ветеран

Статус: "Гость"
отображение информации ограничено

Offline leoyas Ветеран
« Ответ #35 : 12 Марта 2016, 00:38:45 »

"Уж полночь близится, а Германа все нет"(С)

не люблю "тицяти пальцями", та і, якщо чесно - лінь перелистувати всі теми (навіть на цьому форумі) із розхвалюваннями "практичності, зручності, універсальності" і т.д. нео-якутів....
Правильно, краще не перелистувати, не розхвалювати і не тицяти пальцем. Маркетингом їх по пиці, маркетингом...

Хочеш допомогти новачку - зроби разом з ним,
Хочеш допомогти літній людині - зроби замість неї,
Хочеш допомогти майстру - відійди і не заважай,
Хочеш допомогти дурню - сам дурень.
(с) Китайська мудрість
Offline Borman75
Бывалый

Offline Borman75 Бывалый
« Ответ #36 : 12 Марта 2016, 01:06:25 »

"Маркетинг — це комплекс заходів, спрямованих на стимулювання збуту певного товару чи послуги.
Ви можете вказати де саме цей комплекс заходів було застосовано для стимулювання збуту ножів якутського типу?

та легко.. у будь-якому коментарі, де вихваляються "універсальність" і "мега-зручність" нео-якута.... але я не побачив жодного коментаря від виробників у яких би вони пояснювали користувачам для яких саме робіт призначені їхні поробки і чи знайдеться для них щоденне практичне використання у сучасних умовах...

але Ви проігнорували моє питання щодо Вашої підміни моїх слів у моїх цитатах:

як "мега-зручні і практично універсальні" "українські ножі"
і не ліньки замінювати слова?
на скільки я бачу свій коментар там вказано не зовсім "українські"

як "мега-зручні і практично універсальні" "якутські" ножі...

Offline leoyas
Ветеран

Offline leoyas Ветеран
« Ответ #37 : 12 Марта 2016, 01:30:52 »

у будь-якому коментарі, де вихваляються "універсальність" і "мега-зручність" нео-якута.... але я не побачив ...
Читаємо уважно. Кому зрозуміло?
Ладно, спишемо на "втомився"...

я не побачив жодного коментаря від виробників у яких би вони пояснювали користувачам для яких саме робіт призначені їхні поробки і чи знайдеться для них щоденне практичне використання у сучасних умовах...
Де і хто зобов'язав виробників пояснювати користувачам для яких саме робіт призначені їхні поробки і чи знайдеться для них щоденне практичне використання у сучасних умовах? Питання раз!
Питання два: якщо "хтось" зробив "щось" і не пояснив "комусь" куди те "щось" запихнути, то якими мають бути саме ваші дії?
Питання три: Якщо один зробив "щось", другий спробував і сказав "давай ще" - це маркетинг?

(с) Китайська мудрість
Offline Borman75
Бывалый

Offline Borman75 Бывалый
« Ответ #38 : 12 Марта 2016, 01:55:09 »

Де і хто зобов'язав виробників пояснювати користувачам для яких саме робіт призначені їхні поробки і чи знайдеться для них щоденне практичне використання у сучасних умовах? Питання раз!
ніде і ніхто, але саме тим, що виробник цього НЕ пояснює, а навпаки приписує своїм поробкам "чудодійні" властивості він і вводить користувача в оману... а причина одна - намагання продати свій виріб....

Питання два: якщо "хтось" зробив "щось" і не пояснив "комусь" куди те "щось" запихнути, то якими мають бути саме ваші дії?

мої? а якими вони по-Вашому повинні бути? я не виробник нео-якутів і не їх користувач... я можу лише пояснити зацікавленому користувачеві всі переваги і недоліки такого типу ножів...

Питання три: Якщо один зробив "щось", другий спробував і сказав "давай ще" - це маркетинг?

якщо той, що зробив "щось" перебільшує або прикрашає можливості "чогось" при цьому приховуючи реальні його властивості (із метою підвищення попиту і рівня продажів) то так... це і є брудна сторона не дуже чесного (м"яко кажучи) маркетингу...

Offline Borman75
Бывалый

Offline Borman75 Бывалый
« Ответ #39 : 12 Марта 2016, 01:58:24 »

але Ви проігнорували моє питання щодо Вашої підміни моїх слів у моїх цитатах:

як "мега-зручні і практично універсальні" "українські ножі"
і не ліньки замінювати слова?
на скільки я бачу свій коментар там вказано не зовсім "українські"

як "мега-зручні і практично універсальні" "якутські" ножі...

Ви ігноруєте мої питання? Чому Ви в цитатах замінюєте мої слова?

Offline Borman75
Бывалый

Offline Borman75 Бывалый
« Ответ #40 : 12 Марта 2016, 02:02:22 »

у будь-якому коментарі, де вихваляються "універсальність" і "мега-зручність" нео-якута.... але я не побачив ...

чому Ви продовжуєте редагувати мої слова цитуючи їх? у оригіналі фраза звучить так:

у будь-якому коментарі, де вихваляються "універсальність" і "мега-зручність" нео-якута.... але я не побачив жодного коментаря від виробників у яких би вони пояснювали користувачам для яких саме робіт призначені їхні поробки і чи знайдеться для них щоденне практичне використання у сучасних умовах...

Offline leoyas
Ветеран

Offline leoyas Ветеран
« Ответ #41 : 12 Марта 2016, 02:17:52 »

ніде і ніхто, але саме тим, що виробник цього НЕ пояснює, а навпаки приписує своїм поробкам "чудодійні" властивості він і вводить користувача в оману... а причина одна - намагання продати свій виріб....

Мені здаєтся ви, шановний не звітуєте своїм словам... Це починає погано пахнути... Згідно вашої відповіді виникає ще питання: де, хто і коли "приписує своїм поробкам "чудодійні" властивості і вводить користувача в оману"? Це звинувачення чи ви просто не подумали над тим що сказали?

я не виробник нео-якутів і не їх користувач... я можу лише пояснити зацікавленому користувачеві всі переваги і недоліки такого типу ножів...
На здоров'я, цього ніхто не забороняв.

якщо той, що зробив "щось" перебільшує або прикрашає можливості "чогось" при цьому приховуючи реальні його властивості (із метою підвищення попиту і рівня продажів) то так... це і є брудна сторона не дуже чесного (м"яко кажучи) маркетингу...
А от це вже означає війну, Док!  Увага питання: ДЕ і КОЛИ я перебільшив або прикрасив можливість свого клинка? ДЕ і КОЛИ я приховав його реальні властивості?

(с) Китайська мудрість
Offline leoyas
Ветеран

Offline leoyas Ветеран
« Ответ #42 : 12 Марта 2016, 02:27:26 »

Чому Ви в цитатах замінюєте мої слова?
Ага, тепер стало зрозуміло про що мова! Перечитав, побачив. Чесно кажучи мені й самому не зрозуміло походження такої "підміни". Там дійсно ваша цитата і мною змінені слова.
Хочете чесно? Я не знаю, що мав на увазі, бо починав не зовсім тверезим, але потім почалося і я теж почався...
А що в контексті ваших звинувачень мене в нещирості, прибрехуванні, приписуванні, моя початкова нетверезість багато змінює?

(с) Китайська мудрість
Offline Borman75
Бывалый

Offline Borman75 Бывалый
« Ответ #43 : 12 Марта 2016, 02:32:19 »

ви просто не подумали над тим що сказали?
я завжди думаю перед тим як щось казати.. Ви можете опротестувати мої слова? Наведіть, будь-ласка, хоч один приклад навіть на цьому форумі, де б людина яка продає нео-якута написала, для яких саме робіт він призначений і чесно попередила про мінуси у його використанні?

Увага питання: ДЕ і КОЛИ я перебільшив або прикрасив можливість свого клинка? ДЕ і КОЛИ я приховав його реальні властивості?
А Ви, я бачу, великий фахівець із перекручування слів....
Ні Ви, ані інші виробники нео-якутів просто НЕ РОЗПОВІДАЮТЬ (чит. ПРИХОВУЮТЬ) про НЕДОЛІКИ ножів цього типу... і звичайно ж НЕ ПРИХОВУЮТЬ ті кілька реально корисних їх можливостей...

І все ж таки я маю надію дочекатися відповіді на мої запитання, які вже починають переростати у флуд (хай вибачить мене адміністрація, але дуже хочеться почути на них відповідь від цієї людини):

чому Ви продовжуєте редагувати мої слова цитуючи їх? у оригіналі фраза звучить так:

у будь-якому коментарі, де вихваляються "універсальність" і "мега-зручність" нео-якута.... але я не побачив жодного коментаря від виробників у яких би вони пояснювали користувачам для яких саме робіт призначені їхні поробки і чи знайдеться для них щоденне практичне використання у сучасних умовах...
« Последнее редактирование: 12 Марта 2016, 02:36:56 от Borman75 » Записан

Offline Borman75
Бывалый

Offline Borman75 Бывалый
« Ответ #44 : 12 Марта 2016, 02:35:18 »

Чому Ви в цитатах замінюєте мої слова?
Чесно кажучи мені й самому не зрозуміло походження такої "підміни". Там дійсно ваша цитата і мною змінені слова.

shok

Хочете чесно? Я не знаю, що мав на увазі, бо починав не зовсім тверезим

Продовжимо, коли будете тверезим, розумітимете про що йде мова, і зможете пояснити свої слова і вчинки... а поки що - добраніч...
« Последнее редактирование: 12 Марта 2016, 02:37:38 от Borman75 » Записан

Offline leoyas
Ветеран

Offline leoyas Ветеран
« Ответ #45 : 12 Марта 2016, 02:42:08 »

Та ні, дядьку, так не піде.
Ще раз питаю, вже просто і прямо: ДЕ Я(особисто Я) "приписую своїм поробкам "чудодійні" властивості"?
Друге питання: "ДЕ(особисто Я) і КОЛИ(особисто Я) я перебільшив або прикрасив можливість свого клинка? ДЕ(особисто Я) і КОЛИ(особисто Я) я приховав його реальні властивості? "
Цитату!

Чи ти теж п'яний?

(с) Китайська мудрість
Offline leoyas
Ветеран

Offline leoyas Ветеран
« Ответ #46 : 12 Марта 2016, 02:52:17 »

Ага, начальник транспортного цеху таки пішов. Попередній пост відредагував(ще й як відредагував) і зблистив. Добре, люди вседно прочитають і оцінку свою дадуть. Там видно у кого слова, а у кого Едишн...

(с) Китайська мудрість
Offline bibo
Старожил

Offline bibo Старожил
« Ответ #47 : 12 Марта 2016, 06:12:43 »

Ух... А был ли он, якутский нож?
Offline Rgewski
Новичок

Offline Rgewski Новичок
« Ответ #48 : 12 Марта 2016, 09:23:41 »

як на мене, гарний ніж!    Гоги

"Розумному не треба пояснювати, а дурень все одно не зрозуміє"
Offline Brandon
Старожил

Offline Brandon Старожил
« Ответ #49 : 12 Марта 2016, 09:29:30 »

Нож понравился  кивающий

To Leoyas

Льончику, друже, не гай час на фігню. Краще зроби мені клинка.  Весёлый

"Если проблему можно решить, то не стоит о ней беспокоиться, если её решить нельзя, то беспокоиться о ней бесполезно"
Offline навигатор
Бывалый

Offline навигатор Бывалый
« Ответ #50 : 12 Марта 2016, 11:03:02 »

Ні Ви, ані інші виробники нео-якутів просто НЕ РОЗПОВІДАЮТЬ (чит. ПРИХОВУЮТЬ) про НЕДОЛІКИ ножів цього типу.

Так а какие там, все таки, "якутские" недостатки имеются ввиду? О чем речь? Очень даже интересно.
Offline Alexander988
Пользователь

Offline Alexander988 Пользователь
« Ответ #51 : 12 Марта 2016, 11:04:40 »

Чудова робота!  До якутів відношусь стримано, але такого хотів би мати...
Offline Borman75
Бывалый

Offline Borman75 Бывалый
« Ответ #52 : 12 Марта 2016, 14:16:48 »

Так а какие там, все таки, "якутские" недостатки имеются ввиду?
В этом ничего сложного нет... можно просто купить нео-якута и попробовать им пользоваться, чтобы через пару дней (наигравшись в "индейцев") надолго "забыть" его в гараже мирно ржаветь, а можно перед покупкой немножко поинтересоваться тем, что это за нож, почему у него именно такая (очень узнаваемая) оригинальная форма, для каких целей эти ножи создавали, как использовали и т.д.... Не спорю: им удобно строгать твердые материалы (дерево, мороженые продукты и т.д.)... я подчеркну: СТРОГАТЬ, используя нож в качестве рубанка... если его автором правильно выполнены спуски и монтаж клинка в рукояти сделан под оптимальным углом (что является редкостью), то вполне удобно контролировать толщину стружки и направление (по принципу стаместки)... Это же касается и приготовления строганины.... Также удобно острием проделывать отверстия и углубления в мягких материалах (кожа, мягкое дерево и т.д.). Это - основные (если не все) примеры применения "якутского" ножа в быту. Много работ из указанных мной выше в современных условиях приходится делать потенциальному покупателю? Ответ, конечно, у каждого свой, но думаю, что очень мало людей, которые используют нож ТОЛЬКО для этих целей. Вот, в принципе, и все его достоинства. А дальше идут только недостатки и перечислять их все очень долго и муторно. Скажу только, что для того, чтобы использовать его (например) на кухне сравнительно с обычным средним кухонником, который спокойно выполняет большинство работ, понадобиться покупать минимум два нео-якута, чтобы хоть как-то справляться ими с теми же задачами... При чем разных по длине и один - "правый", а второй - "левый". Расширяя круг необходимых для выполнения задач будете только увеличивать количество нео-якутов, а удобство их использования будет при этом только уменьшаться. Особо совестные "производители" все-таки пытаются небольшими хитростями приспособить свои клинки для обычных задач, путем уменьшения радиуса линзы на одном спуске, уменьшением ширины "дола" на другом, уменьшением толщины и максимально приближая профиль клинка к "клину" (треугольнику) с чуть залинзованной (или просто исполненной под углом к обуху) частью возле обуха, что несомненно идет ножу только на пользу, но при этом уверенно отдаляет нож от определения "якутский". "Дол" - это вообще отдельная тема.... Вот, вкратце, как-то так обстоят дела... Скажу о себе: я лично уже пару лет как отказался от производства таких ножей, хотя с точки зрения бизнеса - очень удобные модели.... При недолгом и несложном, в принципе, исполнении и вполне себе нормальной цене зарабатывать на них, конечно, приятно.. но для этого нужно вступать в конфликт с собственной совестью, что лично для меня неприменимо, тем более в нынешнее неспокойное время, когда поднакопив за какое-то время деньжат на хороший нож человек (веря профессионализму производителя) отдает ему свои кровные, а в результате получает малофункциональное изделие... ИМХО.

Offline Borman75
Бывалый

Offline Borman75 Бывалый
« Ответ #53 : 12 Марта 2016, 14:17:50 »

люди вседно прочитають і оцінку свою дадуть. Там видно у кого слова, а у кого Едишн...

дуже на це розраховую  Браво

Offline Borman75
Бывалый

Offline Borman75 Бывалый
« Ответ #54 : 12 Марта 2016, 15:10:05 »

"Розумному не треба пояснювати, а дурень все одно не зрозуміє"

Більш ніж згоден... На думку приходить ще одна цитата класика: "Пьяный проспится, дурак - никогда"...

Offline Aspid74
Пользователь

Offline Aspid74 Пользователь
« Ответ #55 : 12 Марта 2016, 15:12:50 »

А дальше идут только недостатки и перечислять их все очень долго и муторно.
После этого идет стена текста, обо всем и ни о чем. Может все ж таки стоило, вместо разговоров о совести, черкнуть пару строк о недостатках. Только конкретно, а не растекаясь маслом по дереву.
kota1
Гость
kota1 Гость
« Ответ #56 : 12 Марта 2016, 15:23:49 »

Шикарный якут.Все должно быть просто....в этом суть мироздания.
Offline VV-Lviv
Бывалый

ми самі не знаємо на що ми здатні...
Offline VV-Lviv Бывалый
« Ответ #57 : 12 Марта 2016, 15:24:52 »

Масло цими ножами незручно намазувати на хліб  Смеющийся

Offline alek
Новичок

Offline alek Новичок
« Ответ #58 : 12 Марта 2016, 15:31:33 »

.... и как говорил один мой знакомый охотник - паштет из дола выковыривать, потом заипешся  Смеющийся салом закусывать надо  Улыбка
Offline Borman75
Бывалый

Offline Borman75 Бывалый
« Ответ #59 : 12 Марта 2016, 15:32:18 »

Может все ж таки стоило, вместо разговоров о совести, черкнуть пару строк о недостатках. Только конкретно, а не растекаясь маслом по дереву.
Вот все виды работ, которые приходится Вам выполнять по хозяйству, на кухне и т.д. - все их можно включить в этот список недостатков, кроме тех нескольких достоинств, что я выше указал. Нарезка продуктов, чистка овощей, бытовые нужны и т.д. и т.п... Или Вам нужен полный список всех работ, которые можно сделать с помощью любого простейшего ножа?

Offline Rgewski
Новичок

Offline Rgewski Новичок
« Ответ #60 : 12 Марта 2016, 15:32:41 »

А дальше идут только недостатки и перечислять их все очень долго и муторно.
После этого идет стена текста, обо всем и ни о чем. Может все ж таки стоило, вместо разговоров о совести, черкнуть пару строк о недостатках. Только конкретно, а не растекаясь маслом по дереву.

повністю згоден з Aspid74 !   на мою думку, присутнім цікаво буде якщо критик всеж прислухається до панства, та обгрунтовано розкаже про недоліки цих ножей, бажано з власного досвіду.

окрім цього, хочу додати, що, власне кожен ніж індивідуален як і його власник, і в більшості вибираючи собі ніж ЧОЛОВІК керується саме своїми нагальними практичними та естетичними потребами опираючись на функціональність ножа, яку Він сам і визначає для себе, а яким ножем користуватись і з яким дружити, тут "на вкус и цвет карандаши разные   ", і як раніше було зазначено, жигулі теж машина, а їздити зручніше на мерседесі. ІМХО
 хоча, чоловік вибирає ніж чи то ніж чоловіка, то ще треба розібратись  Смеющийся
Offline Borman75
Бывалый

Offline Borman75 Бывалый
« Ответ #61 : 12 Марта 2016, 15:58:20 »

якщо критик всеж прислухається до панства, та обгрунтовано розкаже про недоліки цих ножей, бажано з власного досвіду.

Щоб обговорення викладеного тут ножа не переростало у флудильню на загальну тему пропоную всім, хто це читає віднести себе до однієї із двох категорій:
1. у Вас вже є нео-якут.
2. у Вас поки що немає нео-якута.

Виходячи із цього:
Якщо Ви віднесли себе до першої категорії, то далі можна не читати. Нічого нового для себе Ви тут не дізнаєтесь.

Якщо у Вас поки що немає нео-якута, то перед його придбанням дуже раджу покопатися у мережі, почитати різні статті різних авторів на тему "якутських ножів", історію їх створення, детальні обгрунтування саме таких форм, призначення і т.д.. Щоб не звинуватили мене деякі виробники нео-якутів і прості дописувачі у наданні вигідних мені посилань на "спеціальні" статті їх вибір покладаю на Вас. Читайте все, що зможете знайти.

Тепер про недоліки нео-якутів. Спочатку раджу всім зацікавленим у їх придбанні скласти для себе список робіт, які зазвичай Ви звикли виконувати за допомогою звичайного ножа. Це стосується і робіт з продуктами, і по господарству, і на роботі, на пікніках і т.д., і т.п.
У цьому списку видиліть такі види робіт як: "стругання деревинИ", "приготування строганини", "підготовка розтопки для багаття", "колупання отворів та заглибин у м"яких матеріалах", "розрізання морожених продуктів"... Ці роботи +/- ЗРУЧНО виконувати нео-якутом. Практично всі інші види робіт, які Ви вказали у своєму списку можна сміливо віднести до робіт, які виконувати цим типом ножа НЕ ЗРУЧНО, або нагато зручніше виконувати більш "класичними" ножами.

Якось так.

Звичайно, все вище викладене мною - ІМХО, яке читачі можуть сприймати по різному, але тим не менше воно зформоване із власного досвіду.

Ще хочу відмітити, що викладений у цій темі нео-якут як художній виріб мені особисто сподобався, але виключно як ХУДОЖНІЙ ВИРІБ (про що я вже писав)... Просто приємно на нього дивитись Гарна, аккуратна робота.

« Последнее редактирование: 12 Марта 2016, 16:00:49 от Borman75 » Записан

Offline Nutty
Ветеран

Offline Nutty Ветеран
« Ответ #62 : 12 Марта 2016, 18:03:15 »

сравнительно с обычным средним кухонником
Пффф....от чьо нема смайлика з фейспалмом коли він так потрібен
От в чому прикол порівнювати будь-який ножик з кухонником на кухні?  Ну воно ж очевидно, шо якут/пуукко/etc. в кухонних роботах буде гірше за власне кухонник. Нєєєєє Crezy  Ніфіга, беруть фінку і шефа, ріжуть моркву - фінка її коле, шеф ні. Всьо: фінка - хєрня, попереджайте покупців, шо на кухні вона гірше за кухонника!
Але шось ніхто не поспішає порівнювати якута/фінку/etc. з кухонником на полюванні, роботі з деревом чи будь-де поза кухнею. А чьо ж так, га? Зняти шефом шкуру з бичка, кілочків наробити чи ще чогось там

Перфекцехуист - человек, который хотел бы сделать идеально, но и так сойдет
Offline Borman75
Бывалый

Offline Borman75 Бывалый
« Ответ #63 : 12 Марта 2016, 18:27:59 »

От в чому прикол порівнювати будь-який ножик з кухонником на кухні?
немає ніякого "приколу"... просто в сучаному побуті ножі найчастіше використовуються якраз на кухні... але це - не критично..

просто уважніше прочитайте мій попередній коментар:

Спочатку раджу всім зацікавленим у їх придбанні скласти для себе список робіт, які зазвичай Ви звикли виконувати за допомогою звичайного ножа. Це стосується і робіт з продуктами, і по господарству, і на роботі, на пікніках і т.д., і т.п.

ну а цей список, звичайно, буде у кожного свій, хоча види робіт у більшості думаю, будуть співпадати. ІМХО.

Offline Nutty
Ветеран

Offline Nutty Ветеран
« Ответ #64 : 12 Марта 2016, 18:45:02 »

Нуу...по всіх домашніх роботах, окрім кухні, а також при виготовленні інших ножів і піхов до них я спокійно використовую якутів (піхви до ножів я часто роблю тим ножем, до якого ці піхви є, наприклад). На кухні ж я юзаю кухонника і лише його, а не вигадую собі ''сєкас, стоячи в гамаку'' з іншими ножами.
 Якут абсолютно спокійно виконує більшість звичних робіт в побуті, окрім деяких специфічних (там як раз треба більш вузькоспрямовані чи специфічні девайси). Просто якут виглядає ... незвично, через що він сприймається інакше від звичніших ножів, в тому числі в роботі - замість просто робити шось ножем - починаєш активно шукати відмінності, шукати, де ж він працює не так, цілеспрямовано шукаєш це. Ну, а як знайти шось хочеться - то завжди знайдеш

Offline Borman75
Бывалый

Offline Borman75 Бывалый
« Ответ #65 : 12 Марта 2016, 18:51:00 »

Я те і мав на увазі:

при виготовленні інших ножів і піхов до них я спокійно використовую якутів

Іншими словами: розрізання шкіри і стругання дерева. Ці роботи і я відносив до "зручних".

На кухні ж я юзаю кухонника і лише його, а не вигадую собі ''сєкас, стоячи в гамаку'' з іншими ножами.

Повністю згоден 

Offline ukon
Пользователь

Offline ukon Пользователь
« Ответ #66 : 12 Марта 2016, 23:17:24 »

Я пропобив геологом без малого 30 років, багато часу проводив в полі то скажу , що якут відповідає всім вимогам для такоі роботи. І хліб нарізать і звіря розібрать ,від білки( бо кінчик гострий) до марала.Хто любить полювання риболовлю ну і просто постоять з недільку палаткою саме то.Але це сугубо моя думка.
Offline Gesandt
Пользователь

Offline Gesandt Пользователь
« Ответ #67 : 13 Марта 2016, 20:48:22 »

Ви дуже впевнені в своєму стверженні що руків'я не ламались?
 Яб так впевнено не ствержував.
оці трохи гнуться, не зламаєш:
http://dlm6.meta.ua/pic/0/125/39/ktjg1KMkQL.jpg
Перший якут
http://dlm6.meta.ua/pic/0/125/39/sHIXQwoTG6.jpg
Перший якут

оцей майже не гнувся-затовстий, але майже...
http://dlm8.meta.ua/pic/0/118/170/KLTX38xNVj.jpg
Перший якут

0674596160
Offline Nutty
Ветеран

Offline Nutty Ветеран
« Ответ #68 : 13 Марта 2016, 21:20:52 »

Ці роботи і я відносив до "зручних".
А які ще є роботи для ножа в побуті/поході/на полюванні, окрім "кухня", ''дерево'', ''інше'' (''інше'' - то все, що завгодно, в межах розумного)?  На кухні якут здає кухоннику, зрозуміло ж - і це нормально, бо універсал завжди буде гірше спец. інструмента (в сфері роботи спец. інструмента); з ''деревом'' та ''іншим'' якут абсолютно спокійно справляється без дискомфорту для користувача. Тобто, ножик - звичайний собі універсал, як і багато інших ножиків, просто через певну свою незвичність для наших країв він незвично сприймається - від ''Вау!!!'' до ''Ножик - гівно!!!''. Ото і все.

Offline mergen-71
Старожил

Offline mergen-71 Старожил
« Ответ #69 : 13 Марта 2016, 21:46:56 »

я не виробник нео-якутів і не їх користувач... я можу лише пояснити зацікавленому користувачеві всі переваги і недоліки такого типу ножів...

Улыбка Улыбка Улыбка Улыбка ....................................
Нож хорош  , ну нравятся мне якуты Смеющийся !... 
рез специфический как у кухонника ..."японца",по продуктам нужно привыкнуть,сам пользуюсь,на природе   Весёлый я думаю один из лучших!!!.

Если тебе плюют в спину,то ТЫ идешь вперед...
0664302710 ,0982809479 -Андрей
Страниц: 1 [2] 3 4  Все Вверх Печать 
Мастер-нож  |  Мастерская  |  Авторские работы  |  Тема: Перший якут
Перейти в: