Мастер-нож Мастер-нож Форум любителей ножей
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
11 Июля 2026, 02:45:24

Войти
* Начало Правила Новые сообщения Закладки Фото галерея Помощь Поиск Календарь Войти Регистрация
Мастер-нож  |  Разное  |  Беседка  |  Тема: Конкурс. Обговорення критеріїв. 0 Пользователей и 1 Гость смотрят эту тему.
Страниц: [1] 2  Все Вниз Печать
Автор Тема: Конкурс. Обговорення критеріїв.  (Прочитано 1607 раз)
vano
Гость
vano Гость
« : 14 Января 2016, 16:47:48 »

Конкурси. Чорновик Конституції.

Введення.

Даний текст  народився з єдиною метою – можливого полегшення можливим ініціаторам організації та проведення  можливих конкурсів.

1. Цілі та завдання.

1.1 Ціль конкурсу – визначення кращого в категорії.

1.2 Завдання конкурсу. Конкурс покликаний вирішувати широкий спектр як загальних так  і опосередкованих завдань:
- розвиток напрямку чи галузі шляхом  створення інформаційного інтересу (резонансу) в середовищі;
- підвищення конкурентоздатності через стимулювання модернізації виробництва, впровадження нових технологій та прийомів, підвищення якості;
- створення української школи ножівництва,
-   тощо.

2. Формула конкурсу.

2.1 Конкурс проводиться по номінаціях\категоріях. Наприклад:
- кращий ескіз;
- Кращий ніж виготовлений самостійно;
- краща зборка;
- кращий коваль;
-кращий терміст
- приз глядацьких симпатій  і тд.

2.2 Кількість  та вид номінацій встановлюється організаторами конкурсу

2.3 Конкурс відкритий. Допускаються всі учасники відповідно до визначених номінацій\категорій незалежно від форумного статусу, національної, релігійної приналежності, статі чи сексуальної орієнтації;

2.4 Заявки на участь подаються у визначений термін після оголошення конкурсу

2.5 Інформація про кількість та особовий склад учасників оприлюднюється в загальному доступі.

2.6 Час , періодичність та тривалість  конкурсу встановлюється організаторами.

2.7 Судді та організатори не можуть приймати участі у конкурсі.

2.8 Учасники повинні надати/виставити  описи робіт у відповідному розділі форуму, паралельно надіслати повно розмірні фото робіт у конкурсну комісію. Основне\художнє фото має також бути надане в RAW форматі.
2.9 За участь в конкурсі конкурсант сплачує внесок у розмірі  (200) грн..

3. Суддівство та оцінка робіт

3.1 З метою забезпечення максимальної об»активності та прозорості при визначенні переможця суддівство здійснюється колегією суддів - жюрі, вибраних організаторами  з числа визнаних авторитетів у ножовому середовищі, у тому числі і іноземців.

3.2 Оцінка робіт здійснюється за бальною системою. Оцінюються дизайн/концепція та якість роботи.

3.3. Суддівські висновки оприлюднюються на окремій сторінці відповідного розділу.

4.  Нагороди.

4.1 Переможцям конкурсу вручаються нагороди у вигляді медалей/дипломів/вимпелів/сертифікатів. Інформація про перемогу відображається у профілі користувача.

4.2 За рішенням організаторів переможцям можуть вручатись грошові призи з числа коштів учасників змагань та інші призи, надані спонсорами .

5. PR, інформаційне забезпечення.

5.1  З метою забезпечення  відповідної статусності конкурсу через соцмережі та ЗМІ здійснюється інформаційний супровід підготовки та проведення конкурсу.
5.2 В рамках піар-компанії можуть плануватись та здійснюватись благодійні заходи.
5.3 За результатами конкурсу, з метою компенсації організаційних витрат, впливу на ринкову вартість конкурсних робіт може видаватись  альбом-альманах  художніх фото.

ПС.  Я тезисно накидав тільки канву для подальшої роботи над «Положенням», це не готовий виріб, це тільки заготовка.

Offline Iron Man
Ветеран

Статус: "Гость"
отображение информации ограничено

099-418-29-34 097-743-75-08
Offline Iron Man Ветеран
« Ответ #1 : 14 Января 2016, 17:39:07 »

В добрый путь будущим организаторам конкурсов  Браво

Offline mehanik98
Ветеран

+380509044296

Offline mehanik98 Ветеран
« Ответ #2 : 14 Января 2016, 17:52:59 »

все по делу...не ясно только для чего РАВ формат. Не все даже продвинутые цифровики снимают в нем. И под такие масштабные дела целесообразней создать новый подраздел на форуме.

Offline Nutty
Ветеран

Offline Nutty Ветеран
« Ответ #3 : 14 Января 2016, 18:36:29 »

визнаних авторитетів у ножовому середовищі
"...а <username> для мене ніфіга не авторитет, бо...". І буде срач - хто кому авторитет, а хто ні Крутой
...і срачі на тему "Судді куплені", "Судді упереджені", "Судді підсуджують", "А хто це, бл#, ващщє такі?!"
Оцінюються дизайн/концепція та якість роботи.
"страшненький, але робочий" vs "гарно, але чим це тримати" - як будете обирати переможця, якщо по оцінкам загалом буде порівну? =>>>>
> Фігня це все, коротше. Традиційне голосування - форумчанин в повідомленні ставить перше, друге і третє місця, в кінці все підсумували - за кого більше голосів, ті й "пацаны ващще ребята!" © От.

Перфекцехуист - человек, который хотел бы сделать идеально, но и так сойдет
vano
Гость
vano Гость
« Ответ #4 : 14 Января 2016, 18:38:04 »

Я писав в силу своїх не надто глибоких знань в цифрових технологіях. РАВ формат потрібний, щоб була можливість в друкарні опрацювати фото і видати : календар, альбом, чи каталог. Можливо і не потрібний не знаю Дехто вже кілька років видає календар з ножами. Процедуру такої поліграфічної діяльності знають. Кошти від реалізації медіа-проекту можуть розприділятись: зарплата організатора/аніматорам конкурсу, фінансова підтримка сайту, благодійні цілі, створення фонду взаємодопомоги/страхового для майстрів, ще щось.
vano
Гость
vano Гость
« Ответ #5 : 14 Января 2016, 18:49:15 »

визнаних авторитетів у ножовому середовищі
"...а <username> для мене ніфіга не авторитет, бо...". І буде срач - хто кому авторитет, а хто ні Крутой
...і срачі на тему "Судді куплені", "Судді упереджені", "Судді підсуджують", "А хто це, бл#, ващщє такі?!"
Оцінюються дизайн/концепція та якість роботи.
"страшненький, але робочий" vs "гарно, але чим це тримати" - як будете обирати переможця, якщо по оцінкам загалом буде порівну? =>>>>
> Фігня це все, коротше. Традиційне голосування - форумчанин в повідомленні ставить перше, друге і третє місця, в кінці все підсумували - за кого більше голосів, ті й "пацаны ващще ребята!" © От.

1.   Жюрі може запросити організатор, скажімо 5 чоловік, оголосити конкурс. Ви сприймаєте жюрі - приймаєте участь, не сприймаєте організатора - не берете. Справа абсолютно добровільна, ще й до того ж платна.

2.  Якраз оцінка форумчан і може страдати необ"єктивністю. Право голосувати отримують люди, окремі з яких не в змозі об"ктивно оцінити роботу через відсутність необхідної кваліфікації. До того ж може вводитись "паралельна" номінація - так званий "приз глядацьких симпатій", де якраз голосують форумчани.

ПС. Традиційне голосування, як ми пам"ятаємо, нещодавно викликало так само бурю емоцій, і я його б не назвав досконалим. Аргумент: так правильно, бо раніше всі конкурси так проводились - не приймаю. Якщо ми хочемо вирватись вперед, а не топтатись на місці, ми повинні бути новаторами а не зазирати в рот старим традиціям.
« Последнее редактирование: 14 Января 2016, 18:53:55 от vano » Записан
Offline bibo
Старожил

Offline bibo Старожил
« Ответ #6 : 14 Января 2016, 19:09:16 »

подпишусь  на  темку...
Offline Nutty
Ветеран

Offline Nutty Ветеран
« Ответ #7 : 14 Января 2016, 20:01:50 »

окремі
коли кого і де цікавила думка "окремих"? Показывает язык Вони завжди були і будуть - некомпетентні, упереджені, неадекватні Crezy, проте, їх і в загальній массі то не так і багато, а в певному колі зацікавлених людей (чим ножовий форум є) їх кількість незначна. Більшість же знає тему, на різному рівні, проте таки знає. Інакше знаходилась би деінде, а не тут.
Традиційне голосування, як ми пам"ятаємо, нещодавно викликало так само бурю емоцій, і я його б не назвав досконалим
бо почало як крига скресла - повспливали утопельники, дрова і гівно Смеющийся Проблема ж була не в самому голосуванні - то роботу виставили організатори, то робота виявилась з "допінгом", то виклали лише фото - а хз, які параметри - може ті ножики іграшкових розмірів чи зліплені з непридатних матеріалів і тому подібне. От і пішли косяки по голосуванню

Перфекцехуист - человек, который хотел бы сделать идеально, но и так сойдет
Offline Iron Man
Ветеран

Offline Iron Man Ветеран
« Ответ #8 : 14 Января 2016, 20:20:08 »

это же какой должен быть призовой фонд,что бы покрыть весь этот пафос с авторитетным жюри,прессой и медиа,ну и что бы конкурсантам что то обломилось? работы как минимум по 400-600$ должны стоять тогда.если уж об этом заговорили,то должна быть рентабильность.....а не так что продали на 4 тыс гривен,а расходов на 15 тыс гр  

vano
Гость
vano Гость
« Ответ #9 : 14 Января 2016, 20:43:42 »

Хотів розписати детально, а тепер починаю сумніватись. Скажу глобально. Щоб чогось добитись треба ставити "нереальні" задачі. Хоча те що я описав цілком реальне. Якщо поставити собі мету, спрацювати як зібрана соціальна група, то мети можна досягнути. По ко жному пункту розробити алгоритм його досягнення і вперед.
     Можна і не виходити з традиційних уявлень про конкурси. Організувати конкурс який збере аж 10 учасників з цілої України і лягати спати з почуттям виконаного обов"язку.
      Вибір за кожним. Це тема філософська.
Offline Metrolog

Старожил

Offline Metrolog club Старожил
« Ответ #10 : 14 Января 2016, 20:58:37 »

Щоб чогось добитись треба ставити "нереальні" задачі.
Не надо никаких задач ставить. Надо взять и организовать конкурс, реально провести его.

С уважением. Метролог.
vano
Гость
vano Гость
« Ответ #11 : 14 Января 2016, 21:19:04 »

Ну так давайте проведемо. Спочатку запустимо "пілотний" проект на якому обкатаємо деталі, а далі вже будемо робити висновки, що і як змінювати.
    Ножі і так робимо, то чому б це не зробити в рамках конкурсу? Зобов"язання щодо обов"язкової продажі дипломованих ножів не ставити. Бюджетом обійтись з кисла коштів від учасників. Щодо додаткових призів можуть підтягнутись і самі учасники - ми ж даруємо час від часу один одному якісь дерев"яхи, поковки і інструменти.  Все реально. Потрібно тільки від чогось відштовхнутись і зробити.
Можна уже починати писати списки хто б хотів прийняти участь, Можливо хтось хоче себе попробувати у якості судді.

Я готовий  приймати участь.
Хто ще?
Offline Metrolog

Старожил

Offline Metrolog club Старожил
« Ответ #12 : 14 Января 2016, 22:09:05 »

Я готовий  приймати участь.
А организовать и провести?

С уважением. Метролог.
vano
Гость
vano Гость
« Ответ #13 : 14 Января 2016, 22:47:43 »

Самому важко. Взяти участь в організації і проведенні готовий. Власне - зробив перший крок. Наприклад, хлопці, які друкували календар, можуть на себе взяти поліграфічну сторону. Мотивація для них  - можливість використати авторькі фотографії та отримати право на реалізацію альбома/каталога.
    Вас можна просити про проведення переговорів з потенційними суддями, в тому числі і самому взяти участь у роботі жюрі. Ви людина відома у середовищі багато років, маєте величезний майстерський досвід.
    Також потрібна людина яка буде модерувати проведення конкурсу. Я вмію тільки друкувати на компі, а десь  туди залазити, створювати розділи, кнопочки - то не моє. При необхідності можу освоїти, але то буде довго, неефективно і не потрібно.
    Появляється ініціативна група - розприділяєм обов"язки і працюємо.

Це, що стосується філософії "волонтерського" конкурсу.
    Має право на життя і друга - " комерційна" філософія, але мені то поки що не цікаво.
Offline Iron Man
Ветеран

Offline Iron Man Ветеран
« Ответ #14 : 14 Января 2016, 23:42:27 »

Под таким уровнем конкурса подразумевается собрать на нашем ресурсе лучших мастеров, как я понимаю?
Если так, то такие мощные замесы должны проводиться частенько, следственно заинтересовать мастеров и потребителей сдесь быть и взаимодействовать, а проще говоря сделать ресурс в разы привлекательней.тут не последнюю роль играет личный мотив, что бы мастер свои лучшие работы первоочередно показывал сдесь. Сорри за полемику,но этот факт как неотъемлемая часть нашего пребывания сдесь  Friends

vano
Гость
vano Гость
« Ответ #15 : 15 Января 2016, 09:28:13 »

Тема якраз і створена для полеміки. А мета так: зацікавити майстрів через підняття колекційної вартості виробів шляхом їх каталогізації, підтягнути спонсорів: продавці абразиву, металі і тд - можуть  зацікавитись в цілях реклами своєї продукції.

Скажімо пілотний конкурс можна провести цієї весни (лютий - підготовка, березень - проведення, квітень - каталог) і на наступну сталеву грань у кінці квітня майстри вже можуть поїхати продавати ножі з каталогом-альбомом, де біля ножа буде вказано: гран-прі конкурсу чи срібна медаль, або фіналіст і тд.   Перший раз обійтись без запрошення крутих іноземців, відкатати спочатку модель. Під словом іноземці вважаю англо - іспано і іншомовних майстрів. Муса Альмов, Павло Поздняков, Левон Букія чи ще хтось (всіх називати не має змісту) хоч і іноземці, але ментально достатньо близькі. Чому б когось з них не запросити на суддівство? Напевно ж хтось з форумчан з ними знайомий особисто і може ці питання обговорити. Дехто з форумчан проклав вже дорогу в дальне зарубіжжя і з часом зможе обговорити якісь питання з закордонними майстрами.

Але, щоб починати щось організовувати, на теоритичному рівні необхідно відшліфувати загальну концепцію конкурсу.
      Для цього потрібно пропонувати варіанти. Наприклад суддівство можна розділити на два етапи: перший- судді вибирають фіналістів, другий - форумчани вибирають переможців. Чи навпаки. Ну і так далі.

Offline навигатор
Бывалый

Offline навигатор Бывалый
« Ответ #16 : 15 Января 2016, 14:04:12 »

А почему бы не прицепить к каждому выставленному ножу голосовалку и, по результатам года, первые 10-20-30 и т.д. лидирующих ножей не вынести на конкурс, с условием изготовления этим же мастером еще одного изделия, без опознавательных знаков, для отдельного конкурса, во избежании выставления "дров" для "на поржать". И помимо какого нибудь приза, победители получат право ставить (на год, или на всегда) какое нибудь особое клеймо (типа как "лучший авто 2015 года" после проведения конкурса "Автомобиль года"). И денег на это не надо, и право клейма довольно желанная цель. Смеющийся Ведь достаточное число очень хороших мастеров на этом форуме не выставляются принципиально. А работы еще можно разделить на несколько категорий, Типо "Лучшая кузнечная работа" (там все Grishki пока, но мало ли?), "Лучший нож", "Околоножевое" ( бартки, топоры, да хоть вилка или копье)
vano
Гость
vano Гость
« Ответ #17 : 15 Января 2016, 18:06:08 »

Такий підхід теж має своє раціональне зерно. Але я би все таки змінив періодичність. Не раз у рік, а двічі:  до весняної та осінньої виставок. Також вважаю зайвою анонімність. Навіть шкідливою.
Offline Hovard
Старожил

Amat Victoria Curam
Offline Hovard Старожил
« Ответ #18 : 16 Января 2016, 08:45:35 »

Уважаемый vano.

Дело в том, что, с периодичностью примерно в пару лет, поднятый Вами вопрос всплывает практически везде. Рядом с ним плавают вопросы о методиках тестирования ножей, режущих кромок, эффективных углов заточки и прочая, прочая, прочая...
За все это время не было ни одного человека, способного эти вопросы решить, хотя желающих всегда было предостаточно.
У Вас есть реальная возможность вписать свое имя золотыми буквами в историю отечественного ножестроения, если Вы, кроме написания прожектов, ответите "да" на предельно простой вопрос Метролога

А организовать и провести?

Пока положительного ответа на этот вопрос нет, все остальное - херня и маневры за боковой линией поля. Гол не засчитают.

С ув.
Offline VV-Lviv
Бывалый

ми самі не знаємо на що ми здатні...
Offline VV-Lviv Бывалый
« Ответ #19 : 16 Января 2016, 09:54:14 »

Для того, щоб критерії конкурсу були максимально об'єктивними, ці конкурси потрібно проводити систематично (хоча б 2 рази на рік) і по мірі проведення конкурсів виправляти помилки і вдосконалювати правила (базовий набір цих правил вже запропоновано) - це хоч і складний і тривалий процес, але лише він з часом забезпечить найкращий результат.
Одній людині вкрай складно організувати конкурс, провести його, забезпечити суддівство, відповіді на запитання, оформити результати конкурсу, вручити нагороди, тому доцільно сформувати групу форумчан, які б спільно займались організацією і проведенням конкурсу. Наприклад, я готовий допомагати у оформленні і проведенні конкурсу в міру своїх можливостей.
Ну і конкурси можуть бути на різну тематику, був вже конкурс на тему універсального ножа, то чому б не провести конкурс на тему Еdc, скінер, кухонник, робота з шкірою.

Offline Hovard
Старожил

Amat Victoria Curam
Offline Hovard Старожил
« Ответ #20 : 16 Января 2016, 10:43:32 »

Пробач, друже, тут усі готові допомагати усім, чим можливо. Але ї досі результату немає.
Та ї конкурси тут були дуже різні.
vano
Гость
vano Гость
« Ответ #21 : 16 Января 2016, 13:33:25 »

Пробач, друже, тут усі готові допомагати усім, чим можливо. Але ї досі результату немає.
Та ї конкурси тут були дуже різні.

Не готові. Поки що я і львів"янин оголосили, що готові прийняти участь в організації конкурсу. Ви чим готові допомогти в організації конкурсу? Метролог теж не відповів чи готовий він судити конкурс. Хоча може він хоче участь приймати, але теж поки не зрозуміло.
Offline VV-Lviv
Бывалый

ми самі не знаємо на що ми здатні...
Offline VV-Lviv Бывалый
« Ответ #22 : 16 Января 2016, 14:11:25 »

з приводу суддівства, анонімності і голосування маю наступну думку:
- конкурсні роботи не повинні бути анонімними, варто знати, хто саме зробив роботу;
- організатори мають право виставляти свої роботи на конкурс, але організатори не можуть голосувати за такі роботи (тобто жоден з організаторів не може віддати голос за роботу, яка була ваставлена ним, або іншим організотором на конкурс);
- можливо, доцільно голосувати за сукупністю критеріїв (наприклад, дизайн - 35%, виконання - 40% практичність - 25% - питома вага оцінки);
Думаю що варто проговорити загальні принципи організації конкурсів (тим більше, що кістяк є), коли буде робоча версія, і якщо не буде заперечувати Сергій (Smix), тоді визначитись з темою конкурсу, складом організаторів, призовим фондом. Ну а далі - проводити конкурс, набивати собі "шишки" і виправляти недоліки.

Щодо тези Hovarda, то можу лише сказати наступне: щоб був результат потрібно щось робити, просто писати про готовність усіх допомагити усім - недостатньо.

Наприклад, я можу запропонувати варіант технічних умов до  фотографій конкурсних робіт.

vano
Гость
vano Гость
« Ответ #23 : 16 Января 2016, 14:42:18 »

Я, для початку, готовий взяти на себе писанину. Тут в цій темі обговорюються правила, я створю сусідню сторінку на якій пишу "чистовик" в який буду вносити правки по міру знаходження консенсусу . Та сторінку буде закрита, там буду писати тільки я. Але для того, щоб виробити якись консенсус у підходах потрібно, щоб народ не встидався і висловлювався, аргументуючи свої викладки.

Offline Лука Лапа
Ветеран

Offline Лука Лапа Ветеран
« Ответ #24 : 16 Января 2016, 15:21:43 »

Не такий вже й великий колектив Майстрів на форумі. Тож пропоную проводити конкурс місяця, півріччя і року. Тоді буде постійна динаміка. І учасників не будуть обмежувати строки. Часто ножі одразу йдуть до замовників без виставочних фото. Крім абсолютної номінації можуть бути  види ножів, або художня,етнічна, чи майстерська номінації...
vano
Гость
vano Гость
« Ответ #25 : 16 Января 2016, 17:50:16 »

Кращий ніж місяця - хороша думка. Нічого спеціально робити не потрібно. Потрібно тільки притулити кнопку "Подобається" як у ФБ і в кінці місяця порахувати вподобання. Спеціальних призів не потрібно.  Це як хіт-парад.
Offline патріот999
Ветеран

093сім98два181
Offline патріот999 Ветеран
« Ответ #26 : 16 Января 2016, 20:34:30 »

Цікава задумка, але на мою думку анонімність необхідна, щоб авторитет відомого гуру не давив на голосуючих. Презентацію можна зробити шаблоном, з заповненням парметрів і матеріалів. Конкурс не частіше 2 разів на рік, бо загубиться ексклюзивність, з іншим ніби згоден. кивающий
Offline Лука Лапа
Ветеран

Offline Лука Лапа Ветеран
« Ответ #27 : 16 Января 2016, 20:57:37 »

Смеющийся Яка анонімність може бути в підводному човні.
  Тиск авторитету гуру на совісті голосуючих.
  Есклюзивність конкурсу забезпечує не його періодичність, а виставлені експонати.
Offline VSk
Ветеран

Offline VSk Ветеран
« Ответ #28 : 16 Января 2016, 22:46:37 »

Тиск авторитету гуру на совісті голосуючих.
Да бросьте, какой тиск. Не надо придумывать черную кошку в темной комнате. Некоторые гуру выставили свои не самые лучшие работы ИМХО специально. Вариант с SMix, знал бы не голосовал за его работу, с ножнами  действительно прощелкал, Думаю у Сергея не самый худший гриндер, да из-за  с пятого по .... места в конкурсе его авторитет бы не упал. 
Offline навигатор
Бывалый

« Ответ #29 : 16 Января 2016, 22:52:08 »

Наверно ежемесячные конкурсы станут как сериал, всегда идет и никому не интересно. Слишком часто, убьет ценность события. Олимпиада вон не каждый год даже проходит, зато ждут ее, готовятся больше, чем на чемпионаты мира, где состав участников в конкретно взятом спорте такой же. Вон, на крайний конкурс, набралось участников с гулькин нос, при том, что он раз в году.
Offline патріот999
Ветеран

093сім98два181
Offline патріот999 Ветеран
« Ответ #30 : 17 Января 2016, 09:38:10 »

Наверно ежемесячные конкурсы станут как сериал, всегда идет и никому не интересно. Слишком часто, убьет ценность события.
Я це й мав на увазі. кивающий Що до анонімності: просто не бачу жодної потреби вказувати автора, навіщо? Так само не бачу необхідності описувати автору концепцію та задум, бо це може вилитись в купу сторінок обговорення спірних моментів. Оцінювати треба кінцевий продукт, а не проект.
Offline Hovard
Старожил

Amat Victoria Curam
Offline Hovard Старожил
« Ответ #31 : 17 Января 2016, 11:45:30 »

Наверно ежемесячные конкурсы станут как сериал, всегда идет и никому не интересно.

кивающий
Offline Hovard
Старожил

Amat Victoria Curam
Offline Hovard Старожил
« Ответ #32 : 17 Января 2016, 11:51:35 »

Щодо тези Hovarda, то можу лише сказати наступне: щоб був результат потрібно щось робити, просто писати про готовність усіх допомагити усім - недостатньо.

Пробач, друже, але ти діїсно вважаєш, що до того, як ти написав свій пост, тут нихто ничого не робив для того, щоб конкурси стали більш цікавішими? Ти ж не перший день на форумі.
Offline навигатор
Бывалый

« Ответ #33 : 17 Января 2016, 20:38:08 »

Еще мысль, ножи-победители , ну или первую десятку например, отдельного специального конкурса выставлять на всеобщее обозрение (на СГ например) и там же вручать призы-грамоты, возможно проводить аукцион. От такого в выигрыше должны быть все, форум в первую очередь. И ножи можно пощупать, потрогать.
Offline aquarembo
Ветеран

067 802 0032
Offline aquarembo Ветеран
« Ответ #34 : 17 Января 2016, 23:43:11 »

Для нагороди , у найближчому конкурсі , спонсорну шкіряний ремінь (ручної роботи ) .  Застенчивый
Страниц: [1] 2  Все Вверх Печать 
Мастер-нож  |  Разное  |  Беседка  |  Тема: Конкурс. Обговорення критеріїв.
Перейти в: