Мастер-нож Мастер-нож Форум любителей ножей
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
08 Июля 2026, 14:35:42

Войти
* Начало Правила Новые сообщения Закладки Фото галерея Помощь Поиск Календарь Войти Регистрация
Мастер-нож  |  Мастерская  |  Авторские работы  |  Тема: Скин-ду 0 Пользователей и 1 Гость смотрят эту тему.
Страниц: [1] Вниз Печать
Автор Тема: Скин-ду  (Прочитано 1468 раз)
Offline Mihaluch
Бывалый

Статус: "Гость"
отображение информации ограничено

Offline Mihaluch Бывалый
« : 10 Октября 2015, 18:00:50 »

Давно хотел сделать и, наконец-то!
Длина - 220 мм, клин - 105*23*3 мм. Дамаск - ХВГ, У13, 5ХНМ.
Рукоять - мельхиор, мореный дуб, стекло.

http://s.io.ua/img_aa/small/3283/87/32838720_0.jpg
Скин-ду
http://s.io.ua/img_aa/small/3283/87/32838721_0.jpg
Скин-ду
http://s.io.ua/img_aa/small/3283/87/32838722_0.jpg
Скин-ду
http://s.io.ua/img_aa/small/3283/87/32838723_0.jpg
Скин-ду

http://s.io.ua/img_aa/small/3283/87/32838724_0.jpg
Скин-ду
http://s.io.ua/img_aa/small/3283/87/32838725_0.jpg
Скин-ду
http://s.io.ua/img_aa/small/3283/87/32838726_0.jpg
Скин-ду

http://s.io.ua/img_aa/small/3283/87/32838727_0.jpg
Скин-ду

Самый благородный путь познания - размышление, самый легкий - путь повторения, а путь проб и ошибок - самый горький. Конфуций ©
Offline metalisst
Старожил

ibi bene- ubi Patria
Offline metalisst Старожил
« Ответ #1 : 10 Октября 2015, 18:03:59 »

ножик классный- "как настоящий"- стекляшка- не знаю...может и лишняя может и нет. ножны  до уровня ножа немного не дотягивают.
Offline KVV
Старожил

Offline KVV Старожил
« Ответ #2 : 10 Октября 2015, 20:00:25 »

Оригінальний!
Offline Mihaluch
Бывалый

Offline Mihaluch Бывалый
« Ответ #3 : 11 Октября 2015, 09:53:04 »

Вообще то, на тыльник , шотландцы  традиционно ставят аметист,но за отсутствием такового я поставил стеклышко.

Самый благородный путь познания - размышление, самый легкий - путь повторения, а путь проб и ошибок - самый горький. Конфуций ©
Offline metalisst
Старожил

ibi bene- ubi Patria
« Ответ #4 : 11 Октября 2015, 09:56:46 »

действительно- аметист найти довольно сложно- но и в принципе стекло ничего- рукоять штихелем обработана? красиво..
Offline Jack

Старожил

Offline Jack club Старожил
« Ответ #5 : 11 Октября 2015, 10:23:01 »

возможно "брюшко" великовато, а так очень хорош

Offline Borman75
Бывалый

Offline Borman75 Бывалый
« Ответ #6 : 11 Октября 2015, 23:27:28 »

Вибачайте, звичайно, але це - маячня якась. Скін-ду - це шотландський національний ніж прихованого носіння... Носився у двох варіантах: або підмишечний (носився зазвичай у лівому рукаві), або захалявний. За загальноприйнятою легендою, традиції гостинності вимагали, щоб в гостях наявне зброя знаходилася на виду. Найбільш зручним місцем для відкритого носіння ножа у горця, одягненого в кілт, були панчохи, і, приходячи в гості, горець перекладав ніж з таємного вмістилища за підв'язку гольфу.

Клинок прямий односторонньої заточки, з долами, довжиною 7-10 см. У сучасних скін-ду копьеобразна форма клинка (spear-point), але відомі й історичні скін-ду з формою клинка, близької до боуї (clip-point). Руківка традиційно виготовляється з твердих порід дерева (зазвичай темного або чорного кольору) або рогу, форми руківок різноманітні, найчастіше є виражений оголовок із прикрашеним навершям. У перетині часто одна сторона рукояті (примикає до ноги) більш пласка, інша - опукла. Піхви зазвичай шкіряні з металевою оправою.

Знайдіть 10 відмінностей).

Offline БЕЦИК

Старожил

Offline БЕЦИК club Старожил
« Ответ #7 : 12 Октября 2015, 12:26:36 »

Этноса не видно 
Offline Mihaluch
Бывалый

Offline Mihaluch Бывалый
« Ответ #8 : 12 Октября 2015, 15:14:09 »

Борман 75 ,пожалуйста укажите эти 10 отличий,литературы перечитал я не мало, вроде бы основные параметры, перечисленные Вами, соблюдены за исключением ножен.

Offline БЕЦИК

Старожил

Offline БЕЦИК club Старожил
« Ответ #9 : 12 Октября 2015, 18:47:19 »

На мой взгляд, толстовата центральная часть рукоятки и дол - поуже и по выше .
Offline Mihaluch
Бывалый

Offline Mihaluch Бывалый
« Ответ #10 : 12 Октября 2015, 21:50:02 »

БЕЦИК спасибо за подсказку, это я наверное с больстером перебдел,боялся ступеньки большие оставить.

Offline Thorwald
Ветеран

Offline Thorwald Ветеран
« Ответ #11 : 13 Октября 2015, 00:20:35 »

загалом все "в традиції". хто там пише про 10 відмінностей - покуріть тему окрім вікіпедії

єдине з пропорціями руків"я трохи не склалося.
Offline Borman75
Бывалый

Offline Borman75 Бывалый
« Ответ #12 : 13 Октября 2015, 01:22:23 »

Борман 75 ,пожалуйста укажите эти 10 отличий,литературы перечитал я не мало, вроде бы основные параметры, перечисленные Вами, соблюдены за исключением ножен.

Та 10 відмінностей це навіть занадто багато мабуть як для такої роботи, просто як мінімум повинен бути клинок прямий односторонньої заточки, з долами, довжиною 7-10 см., руківка з однієї сторони абсолютно пласка, так як носилася за підв"язкою гольфу... Ваша робота абсолютно не схожа за жодним із історично відомих зразків... Як простий ніж - має абсолютне право на життя, але як саме "скін-ду" я б на Вашому місці його не акцентував. ІМХО.

Offline Mihaluch
Бывалый

Offline Mihaluch Бывалый
« Ответ #13 : 13 Октября 2015, 17:53:49 »

Borman75 про одностороннею заточку, нигде в литературе не встречал ,прямой клинок, это как? ,длинна этого клинка 10см 5мм,рукоять как и должно быть ,с одной стороны плоская,лезвие ножа  копьеобразное,у меня создается впечатление что вы видите какой то другой нож.Те Скин Ду, которые я держал в руках, очень разнятся друг от друга,а были среди них и исторически известные.

Offline Thorwald
Ветеран

Offline Thorwald Ветеран
« Ответ #14 : 13 Октября 2015, 19:02:16 »

Borman75. Ви знавець скін-ду? чи так собі?
про який прямий клинок Ви кажете? на скін-ду як правило кинжальні за формою(але спуски від обуха лінзою)
а шотландці якось не паряться, що вони роблять не так як каже Borman75
http://instappraisal.quadrixit.netdna-cdn.com/sites/instappraisal/files/appraisal_images/Sgian_dubh_0043_0.jpg
Скин-ду
Offline metalisst
Старожил

ibi bene- ubi Patria
« Ответ #15 : 13 Октября 2015, 19:27:40 »

Thorwald
+100- в смысле согласен!
Offline Borman75
Бывалый

Offline Borman75 Бывалый
« Ответ #16 : 14 Октября 2015, 21:10:35 »

Borman75. Ви знавець скін-ду? чи так собі?
про який прямий клинок Ви кажете? на скін-ду як правило кинжальні за формою(але спуски від обуха лінзою)
а шотландці якось не паряться, що вони роблять не так як каже Borman75
http://instappraisal.quadrixit.netdna-cdn.com/sites/instappraisal/files/appraisal_images/Sgian_dubh_0043_0.jpg
Скин-ду

Ви справді не бачите ніякої різниці між тим ножем, що виклали тут Ви і тим, що показав ТС? "спуски від обуха лінзою"? подивіться уважніше на те фото, що Ви тут виклали.
« Последнее редактирование: 15 Октября 2015, 10:06:35 от Borman75 » Записан

Offline Borman75
Бывалый

Offline Borman75 Бывалый
« Ответ #17 : 14 Октября 2015, 23:57:08 »

Mihaluch, мені вже на Ножику набридло пояснювати ази і очевидності... не можете чогось зрозуміти - перепитайте в ПП, погугліть в кінці-кінців, полистайте відповідну літературу, тощо... а у темі флудити - навіщо? Скільки можна топтатися на одному місці? У темі відповідати більше не буду - вибачайте, але не хочу збільшувати кількість неінформативних і однакових за змістом повідомлень. Дякую за розуміння.
« Последнее редактирование: 15 Октября 2015, 00:35:40 от Borman75 » Записан

Offline Thorwald
Ветеран

Offline Thorwald Ветеран
« Ответ #18 : 15 Октября 2015, 15:33:37 »

якщо чесно то "неінформативні" якраз від Вас. Ви так і не показали той еталонний, як Ви вважаєте.
а з тим що я показав. так є різниця. в першу чергу те що я вказав стосовно пропорцій руків"я. а все інше в межах норми.
а от що Ви маєте на увазі я так і не зрозумів.
Offline Mihaluch
Бывалый

Offline Mihaluch Бывалый
« Ответ #19 : 15 Октября 2015, 18:22:28 »

Borman 75 На Ножике я с вами и не общался, вы там спорите с другими форумчанами, впрочем как и здесь.

Offline Borman75
Бывалый

Offline Borman75 Бывалый
« Ответ #20 : 15 Октября 2015, 23:09:38 »

Borman 75 На Ножике я с вами и не общался

Я з Вами теж  Застенчивый, при чому зверніть увагу, що на Ножику 60% форумчан, які відписались у Вашій темі (більшість із них далеко не вчора зареєструвалися і мають солідні статуси) підтримали мою думку. А взагалі про що тут сперечатись? Ви виклали ніж, щоб почути думку інших про нього, чи не так? Я виказав свою. Подобається вона Вам та іншим, чи ні - то вже інша справа. На смак і колір всі фломастери різні кивающий

Offline Thorwald
Ветеран

Offline Thorwald Ветеран
« Ответ #21 : 15 Октября 2015, 23:31:50 »

Borman75
так Ви покажете еталонний за Вашою версією?
Ocean
Гость
Ocean Гость
« Ответ #22 : 16 Октября 2015, 00:07:50 »

Михалыч, Браво Браво !
Видел нож в живую- красота! Труда в него вложено немерено...
 Friends
Offline Borman75
Бывалый

Offline Borman75 Бывалый
« Ответ #23 : 16 Октября 2015, 10:27:15 »

Borman75
так Ви покажете еталонний за Вашою версією?

Ви знущаєтесь, чи правда вважаєте, що у ножовій сфері є якісь еталони? Якщо просто хочете поспілкуватись - пишіть у ПП, а флудити у темі не варто.

Offline Thorwald
Ветеран

Offline Thorwald Ветеран
« Ответ #24 : 16 Октября 2015, 22:35:58 »

Ваша робота абсолютно не схожа за жодним із історично відомих зразків...
ну це ж не моя цитата. Ви розповідаєте яким має бути скін-ду. стверджуєте, що не схоже ні на що.
то покажіть що схоже
Offline Borman75
Бывалый

Offline Borman75 Бывалый
« Ответ #25 : 16 Октября 2015, 23:55:47 »

Ваша робота абсолютно не схожа за жодним із історично відомих зразків...
ну це ж не моя цитата. Ви розповідаєте яким має бути скін-ду. стверджуєте, що не схоже ні на що.
то покажіть що схоже

Вам так сильно хочеться пофлудити, чи що Ви намагаєтесь мені довести? Досить перекручувати мої слова! Я ніде не стверджував, що цей ніж "ні на що не схожий", читайте уважніше і намагайтесь зрозуміти сенс написаних слів, а не Ваших вигадок.
Тепер по суті: я так розумію, що тут іде обговорення ножа представленого ТС, а не власне історичного скін-ду, як би там ТС його не називав? Так? Так! Автор виклав цей ніж для його обговорення і отримання критики. Так? Так! От я і озвучив свою думку про цю роботу. Ви можете або погоджуватись із нею або ні - це Ваша позиція і на неї Ви маєте повне право. Таке як і я , таке як і інші форумчани. Якщо Вам мало моєї думки, можете почитати відношення інших людей до цієї роботи на Ножику.
Якщо не розумієте простих слів, я саме для Вас можу зробити вийняток і написати капсом: ДОСИТЬ ФЛУДИТИ У ТЕМІ! ЯКЩО ХОЧЕТЕ ПРОСТО ПРО ЩОСЬ СПИТАТИ, ТО ПИШІТЬ У ПП. Дякую за розуміння і дотримання Правил форуму.
« Последнее редактирование: 17 Октября 2015, 00:07:43 от Borman75 » Записан

Offline Thorwald
Ветеран

Offline Thorwald Ветеран
« Ответ #26 : 17 Октября 2015, 23:16:01 »

хіба я щось вигадував? я вставив Вашу цитату цілком. без редагування, без спотворення смислу.
якщо Ви щось стверджуєте, то було б непогано чимось підтвердити. як мінімум якимись фотками.

а то розповідями про флуд Ви непогано відмазуєтеся від відповіді за свої слова
Offline Borman75
Бывалый

Offline Borman75 Бывалый
« Ответ #27 : 18 Октября 2015, 01:32:51 »

Я не проводжу навчання, але особисто для Вас можу зробити виключення при зустрічі. А поки що я вже навіть і не знаю на якій мові Вам написати, що у цій темі йде обговорення конкретного ножа, а обговорення історичних оригіналів треба проводити у ПП або створювати нову тему. Тут це - моє останнє повідомлення до Вас.
« Последнее редактирование: 18 Октября 2015, 01:35:00 от Borman75 » Записан

Offline Баварец
Новичок

Offline Баварец Новичок
« Ответ #28 : 18 Октября 2015, 16:02:47 »

Если нож заявлен как этнический  (sgian dhub, skhian dubh, skein dubh или  skene du) , естественно нужно было максимально приблизится к традиционному исполнению или добавить что это просто реплика .

Mia San Mia.
Offline Borman75
Бывалый

Offline Borman75 Бывалый
« Ответ #29 : 18 Октября 2015, 22:40:11 »

Если нож заявлен как этнический  (sgian dhub, skhian dubh, skein dubh или  skene du) , естественно нужно было максимально приблизится к традиционному исполнению или добавить что это просто реплика .

абсолютно згоден!

Страниц: [1] Вверх Печать 
Мастер-нож  |  Мастерская  |  Авторские работы  |  Тема: Скин-ду
Перейти в: