Мастер-нож Мастер-нож Форум любителей ножей
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
08 Июля 2026, 14:19:22

Войти
* Начало Правила Новые сообщения Закладки Фото галерея Помощь Поиск Календарь Войти Регистрация
Мастер-нож  |  Про ножи  |  Обзоры, отзывы, вопросы, проблемы  |  Тема: Сокира (Топор) як холодна зброя. 0 Пользователей и 1 Гость смотрят эту тему.
Страниц: [1] Вниз Печать
Автор Тема: Сокира (Топор) як холодна зброя.  (Прочитано 2866 раз)
Offline isnala
Пользователь

Статус: "Гость"
отображение информации ограничено

Offline isnala Пользователь
« : 30 Апреля 2012, 13:03:54 »

Шановні колеги.
Всім відомо, що наші, не зовсім зрозумілі для більшості закони, не виконання яких, як відомо, не звільняє від відповідальності, далекі від ідеалу.
Зачепив для себе наболіле, тліюче у часі питання, бо зациклений на Сокирках, що то таке "Сокира, як холодна зброя".
Чим звичайна господарська Сокира, або Сокирка відрізняється, згідно закону, від бойової, або від екзотичного Томагавка, або від тієї ж Бартки (куди вона відноситься?), чи від Келепа (надів молоток на довгу ручку і ...?)? А більше, чим Вони Всі відрізняються від звичайної, популярного в різних наших господарських і інших робота робочого інструменту. Я не знайшов наших українських ГОСТів, а в російських то все розписано.
А так думаю, ця тема у багатьох може викликати інтерес і отримати якісь внятні прості відповіді було б не зайве. Якщо вони Такі Відповіді Є.
Чи може просто не "будити Лихо, допоки Тихо?"

"Если нельзя, но очень хочется, то можно".
atdrj
Гость
atdrj Гость
« Ответ #1 : 30 Апреля 2012, 16:15:34 »

У нас на Центральном рынке покупал недавно по описалову кованый якобы топор, сперли топоры на даче зимой, пионеры, смотрю не заточен??? Ответ продавца: милисия не разрешает точить, иначе ХО. Хотя в каждом городе свой УК Смеющийся
Offline isnala
Пользователь

Статус: "Гость"
отображение информации ограничено

Offline isnala Пользователь
« Ответ #2 : 30 Апреля 2012, 21:16:23 »

Зате у мене інший випадок був.
Років з 15 назад поділився із знайомим кореспондентом роздумами, що з ножем відкрито ходити не можна, а з сокирою - можна.
Почесали язиками, та й розійшлись. А через пів року приходить до мене і газету приносить...
Розповів в редакції, та й забув. А його колега піймав ідею і експеримент такий зробив з фоторепортажем. У мене і газета ця десь лежить.
Кілька годин ходили Хрещатиком з сокирою, питали де її можна наточити. Знайшли такого майстра у підворітні (були колись такі точки). Наточили і ходили вулицею і майданом. Хоча б хто, включаючи наряди міліції увагу звернув. Тільки коли в Метро спускалися, то черговий сказав обгорнути ганчіркою. бо так на ескалатор не пустить.
Мабуть часи таки міняються.

"Если нельзя, но очень хочется, то можно".
Страниц: [1] Вверх Печать 
Мастер-нож  |  Про ножи  |  Обзоры, отзывы, вопросы, проблемы  |  Тема: Сокира (Топор) як холодна зброя.
Перейти в: