Мастер-нож Мастер-нож Форум любителей ножей
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
08 Июля 2026, 19:43:07

Войти
* Начало Правила Новые сообщения Закладки Фото галерея Помощь Поиск Календарь Войти Регистрация
Мастер-нож  |  Мастерская  |  Советы мастеров  |  Тема: Порекоммендуйте твердомір. 0 Пользователей и 1 Гость смотрят эту тему.
Страниц: [1] Вниз Печать
Автор Тема: Порекоммендуйте твердомір.  (Прочитано 510 раз)
Offline Taras70
Пользователь

Статус: "Гость"
отображение информации ограничено

Offline Taras70 Пользователь
« : 24 Июня 2018, 13:27:15 »

Доброго дня, шановні майстри і всім хто зайшов . Я тільки почав пробувати варити дамаск і виготовляти з нього клинки. Поки що клинки роблю тільки для себе,  для дому. Але ж і можливо колись вийде у мене такий клинок , який можна буде і продати. Чому б не поєднати приємне з корисним. Так от, сама  суть чому створив цю тему. Порекомендуйте твердомір , або поділіться досвідом , будь ласка, як визначити твердість готового клинка, вірніше  спосіб, яким користуєтесь Ви. Погугливши по запиту "твердомір" і побачивши ціни на твердоміри , почав сумніватись в доцільності вкладати такі гроші в такий пристрій. Шото дороговато вони ціняться, чи я не то вибрав  shok.
Offline Hovard
Старожил

Amat Victoria Curam
Offline Hovard Старожил
« Ответ #1 : 24 Июня 2018, 16:53:25 »

Якщо плануєте міряти на дамаску - не витрачайте гроші.
Якщо плануєте міряти звичайні клинки з точніст'ю "сєм-восєм" - будь який кітаєць. Якщо з точніст'ю, за яку потім не буде соромно - готуйтеся вкладати гроші на ТР2140 або ТК-14-250
Offline Taras70
Пользователь

Offline Taras70 Пользователь
« Ответ #2 : 24 Июня 2018, 17:48:41 »

Якщо плануєте міряти на дамаску - не витрачайте гроші.
Дякую.
Я так і думав що твердість дамаску величина не точна, він же  не  однорідний.

Страниц: [1] Вверх Печать 
Мастер-нож  |  Мастерская  |  Советы мастеров  |  Тема: Порекоммендуйте твердомір.
Перейти в: