Мастер-нож Мастер-нож Форум любителей ножей
Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
08 Июля 2026, 20:44:06

Войти
* Начало Правила Новые сообщения Закладки Фото галерея Помощь Поиск Календарь Войти Регистрация
Мастер-нож  |  Мастерская  |  Советы мастеров  |  Тема: геометрия клинка 0 Пользователей и 1 Гость смотрят эту тему.
Страниц: [1] Вниз Печать
Автор Тема: геометрия клинка  (Прочитано 1813 раз)
serge
Гость
serge Гость
« : 13 Апреля 2010, 14:28:03 »

ночью не спалось зашел на сайт Кузнецова заинтересовалоhttp://www.kuznec.com/geoklin.html рациональное зерно присутствует особенно три последних фото.хотелось бы услышать мнение форумчан.в часности Васи испанца.
Offline Jack

Старожил

Статус: "Гость"
отображение информации ограничено

Offline Jack club Старожил
« Ответ #1 : 13 Апреля 2010, 14:55:57 »

serge
Гость
serge Гость
« Ответ #2 : 13 Апреля 2010, 15:00:26 »

тема была о красивых спусках не слова о том нужно это или нет.интересно второе.
serge
Гость
serge Гость
« Ответ #3 : 13 Апреля 2010, 15:08:05 »

может не правильно выразился.но заинтересовал именно этот вариант и его хотелось обсудить.
Offline Jack

Старожил

Offline Jack club Старожил
« Ответ #4 : 13 Апреля 2010, 15:53:58 »

возможно я неправильно понял, речь об этом ?
http://www.kuznec.com/geoklin/18m.jpg
геометрия клинка
VS http://www.kuznec.com/geoklin/19m.jpg
геометрия клинка

Spaniard
Гость
Spaniard Гость
« Ответ #5 : 13 Апреля 2010, 16:07:25 »

Що іменно інтересує,я щось на ссилку не можу зайти,задай конкретно питання.
danilad
Гость
danilad Гость
« Ответ #6 : 13 Апреля 2010, 16:16:34 »

Кузнецов утверждает, что тонкий мысик можно пальцем сломать.
serge
Гость
serge Гость
« Ответ #7 : 13 Апреля 2010, 18:21:05 »

там не только это но и спуски.
serge
Гость
serge Гость
« Ответ #8 : 13 Апреля 2010, 18:41:37 »

Василий там речь идет о переменных спусках.у пятки бриттвеные и носик мысик вот такой как на фото.хотя у меня был нож точно наборот бритвеный носик и возле пятки зубило снимал сало и на спор рубал ножи колхозников.
Offline gladius
Пользователь

Offline gladius Пользователь
« Ответ #9 : 13 Апреля 2010, 20:14:40 »

http://www.kuznec.com/geoklin.html
Spaniard
Гость
Spaniard Гость
« Ответ #10 : 13 Апреля 2010, 22:57:14 »

Він в чомусь правий,але на мою думку він засильно заглиблюється,ідеального ножа ніхто не придумав,і не придумає.
Я колись залишав кінчик грубим,але авторитетні для мене люди намікнули,що виглядає не гарно,тому я зараз роблю клин,на тактичних стараюсь збирати менше.
Є ще різниця в тому,що я працюю в основтоту з 5мм,і навіть клин у мене не дуже тонкий,і спуски я вивожу по іншому.
Ми перш за все маємо оприділитись,що і для кого ми робимо,і від цього відштовхуватись.
Ми забуваєм,для чого ніж в третьому тисячолітті,і яке у нас полювання,а якщо є бажаючі,то взагалі можна ніж баз кінчика робити.
Я не знаю особисто цьго дядька,але дякуючи йому я почав тестувати свої ножі,і рахую,що він заслуговує уваги,правда мемі здається,що на добре відпущеному ножі,кінчик мав би гнутись,і знаю точно,що на мому ножі,пальцями він нічого не зробить.
Offline Циркач

Старожил

Картина маслом!..
Offline Циркач club Старожил
« Ответ #11 : 13 Апреля 2010, 23:04:15 »

Общался с Кузнецовым, когда был зимой этой в Москве. Мастер очень ответственный, все свои изделия подвергает испытаниям.
А вот на счет геометрии клинка у меня уже давно убеждение: лучше тройного клина ничего нет! Прокопенков доказал это со своим "Ежиком".

Чем крепче нервы, тем ближе цель!
Spaniard
Гость
Spaniard Гость
« Ответ #12 : 13 Апреля 2010, 23:21:27 »

Общался с Кузнецовым, когда был зимой этой в Москве. Мастер очень ответственный, все свои изделия подвергает испытаниям.
А вот на счет геометрии клинка у меня уже давно убеждение: лучше тройного клина ничего нет! Прокопенков доказал это со своим "Ежиком".
У кожного своя думка,я від прямих спусків відмовився три роки тому,після декількох заточок,ніж робиться грубий,треба переспускати.
Offline СТЕРХ
Старожил

Offline СТЕРХ Старожил
« Ответ #13 : 13 Апреля 2010, 23:54:43 »

а я зробив (майже, залишилося руків'я шліфонути, просочити) недавно ножа, спуски лінза! товщина в обусі до 5,3мм, ширина клинка біля 40мм, спуски вийшли подібними до барк ріверських, одразу пішов і випробував на дровах, полінце діаметром 5см дуже легко перерубується за допомогою такого ж полінця - ударами по обуху, спробував майже прямі спуски (лінза зведена у самому кінці, ледве помітна) так його клинить у аналогічному полінці, ні перерубує він також, але якщо потрібно дістати ножа, загнаного у деревину, то виникають проблеми, ось так
не треба тільки нічого кидати в мою сторону, ніж робився собі самому для туризму (не люблю тягати сокиру), не полірувався, переточуватися буде на гріндері.
так що для різного призначення і спуски різні

«То, что не убивает нас, делает нас сильнее» (Ницше)
Spaniard
Гость
Spaniard Гость
« Ответ #14 : 14 Апреля 2010, 00:05:22 »

а я зробив (майже, залишилося руків'я шліфонути, просочити) недавно ножа, спуски лінза! товщина в обусі до 5,3мм, ширина клинка біля 40мм, спуски вийшли подібними до барк ріверських, одразу пішов і випробував на дровах, полінце діаметром 5см дуже легко перерубується за допомогою такого ж полінця - ударами по обуху, спробував майже прямі спуски (лінза зведена у самому кінці, ледве помітна) так його клинить у аналогічному полінці, ні перерубує він також, але якщо потрібно дістати ножа, загнаного у деревину, то виникають проблеми, ось так
не треба тільки нічого кидати в мою сторону, ніж робився собі самому для туризму (не люблю тягати сокиру), не полірувався, переточуватися буде на гріндері.
так що для різного призначення і спуски різні
Нерозумію,що за тяга,брати ніж,і лупити по дереву,нема,щоб сальця порізати.
Добре,ти переточиш,а що робити людині,яка немає на чім.
Всі спуски добрі,і кожен вибирає на свій смак,а смаки у всіх різні.
Offline СТЕРХ
Старожил

Offline СТЕРХ Старожил
« Ответ #15 : 14 Апреля 2010, 00:17:55 »

ну подобається мені дрова рубити ножем Смеющийся
а покупець потрібен бути усвідомленим про складність у переточці лінзи (якщо не усвідмлений, краще майстру чи продавцю розповісти, про ці особливості, покупцю, інакше лише програють), але якщо у мене хтось замовить ніж із лінзою, то я не відмовлюся його і переточити у майбутньму.
А як ще купують ножі барк рівера, є ж попит, і фалкнівеном туристи цікавляться Весёлый
хоча із проблемою у загостренні згоден Весёлый

«То, что не убивает нас, делает нас сильнее» (Ницше)
Spaniard
Гость
Spaniard Гость
« Ответ #16 : 14 Апреля 2010, 00:27:32 »

ну подобається мені дрова рубити ножем Смеющийся
а покупець потрібен бути усвідомленим про складність у переточці лінзи (якщо не усвідмлений, краще майстру чи продавцю розповісти, про ці особливості, покупцю, інакше лише програють), але якщо у мене хтось замовить ніж із лінзою, то я не відмовлюся його і переточити у майбутньму.
А як ще купують ножі барк рівера, є ж попит, і фалкнівеном туристи цікавляться Весёлый
хоча із проблемою у загостренні згоден Весёлый
На кожен товар,є свій покупець.
Страниц: [1] Вверх Печать 
Мастер-нож  |  Мастерская  |  Советы мастеров  |  Тема: геометрия клинка
Перейти в: