Добро пожаловать,
Гость
. Пожалуйста,
войдите
или
зарегистрируйтесь
.
11 Июля 2026, 06:01:17
1 час
1 день
1 неделя
1 месяц
Навсегда
Войти
Мастер-нож
|
Мастерская
|
Авторские работы
| Тема:
"ЛИС"
Страниц:
[
1
]
Автор
Тема: "ЛИС" (Прочитано 1123 раз)
djon
Бывалый
Статус: "Гость"
отображение информации ограничено
мої номера тел. 0639518842 0983015846
djon
Бывалый
"ЛИС"
«
:
29 Декабря 2015, 00:36:04 »
Вітаю всіх заглянувших !!!
Дозвольте представити Вам свою чергову п'яту роботу. Ніж робився під замовника.Новий досвід.Вперше робив отвір під темляк.Вперше красив шкіру на ножни.І ось ця шкіра стала поперек горла.Та краска, яка була в мене, погано проникла і утворила плівку поверх - вигляд був пластмасовий.Після показу ножа товаришу було прийняте рішення-перекрасити.Я зняв краску ацитоном і мені сподобався вигляд ножен вирішив такими і залишити.
ТТХ:
Клинок - 118/28/4 мм ШХ15, 59-60 HRC , від
Ігоря Кононова
,зведений від обуха в 0.3мм ,хвостовик 91мм, протравлено в розчині ХЗ, покритий карнаубським воском.
Руків'я - 120/23/31(в пузі)мм, латунь - патинування, фібра, латунь, сапеле-дуже цікаво переливається під різними кутами, всадний монтаж на епокситку, доведено до 2500 гріт покрито Danish oil та карнаубським воском .
Ножни - шкіра РД 3.2мм покрашена в коричневий колір, просякнута добряче восками, прошита вощеною плетеною ниткою, вільний підвіс.
"ЛИС"
"ЛИС"
"ЛИС"
"ЛИС"
"ЛИС"
"ЛИС"
"ЛИС"
"ЛИС"
"ЛИС"
"ЛИС"
"ЛИС"
"ЛИС"
"ЛИС"
"ЛИС"
З повагою.
Brandon
Старожил
Brandon
Старожил
Re: "ЛИС"
«
Ответ #1 :
29 Декабря 2015, 09:46:01 »
Ну як що вже пятий , та щей комерційний , то лови земляче
1) Форма руківя не пасує до клинка. В ідеалі верхня ліня повинна бути дугою з однаковим радіусом на клинку і руківї.
у тебе цього нема , тому візуально тильна частина "задрана"
2) При такому монтажі нічого не заважає зробити "тильник" ширше, чим тут. Набагато практичніше в плані утримання ножа,
і візуально виглядає краще.
3) Руківя несиметричне при вигляді "зверху" . І "хвіст" також кудись "втік" .
4) Як що вже больстер патинувався, то треба було патинувати і проставки. Різний колір, який утворився , б'є по очам.
5) Як що фактурити , то старатись зробити це рівномірно, або навпаки "нерівномірність" повинна бути худужнім прийомом, але то інша пісня.
6) Лицьова частина больстера чомусь кольором відрізняється від бокової, та ще й якісь плями . До речі тіж "неакуратності" на зоні рікассо.
в данному випадку нічого не заважало після монтажа і обточування , шліфанути , полірнути клинок, а потім його протравити.
Ну і наостанок пара моментів з розряду "фломастерів"
Скільки не цікавився , процент користувачів темляка , я маю на увазі реальних користувачів,
дуже малий. На мою думку , є сенс його ставити тільки як що користувач дійсно розуміє , що він потрібен йому.
Ну і підбір матеріала на руківя . При такому варианті , коли не має яскраво "вираженого" декору, є сенс брати дерево "кучерявіше" , капчик якийсь, або сувельку.
Різниця в копійки , а вигля буде "багатщим".
Якось так , як що мало , то ще докину
"Если проблему можно решить, то не стоит о ней беспокоиться, если её решить нельзя, то беспокоиться о ней бесполезно"
djon
Бывалый
djon
Бывалый
«
Ответ #2 :
29 Декабря 2015, 15:02:59 »
Дякую за коменти)) Все прийму до уваги...
Цитата: Brandon от 29 Декабря 2015, 09:46:01
1) В ідеалі верхня ліня повинна бути дугою з однаковим радіусом на клинку і руківї.
тильна частина "задрана"
2) При такому монтажі нічого не заважає зробити "тильник" ширше, чим тут.
з цими пунктами цілком згоден.По ескізу форма руківя мала бути більш радіусною зверху. Нажаль при обдирці бруска зібрав лишнього знизу ( на пузі ближче до тильника)і побокам.
3) Руківя несиметричне при вигляді "зверху" . І "хвіст" також кудись "втік" .
Запевняю Вас - там все симетрично, на фото ніж лежав трішки завалений на праву сторону, перефотати можливості немає.
4) Як що вже больстер патинувався, то треба було патинувати і проставки.
Дві середні проставки були поліровані навідміну від больстера і крайньої проставки( які були фактуровані) - патинувалось все в один заход.
6) Лицьова частина больстера кольором відрізняється від бокової.
Хімію наносив одночасно і рівномірно
, незнаю як з цим боротись
З повагою.
навигатор
Бывалый
навигатор
Бывалый
«
Ответ #3 :
29 Декабря 2015, 15:42:12 »
Нормальный нож получился
Пятый - это человек только набирается опыта. Тут и двадцать пятый у некоторых гораздо косячней бывает, особенно если в руки возьмешь. На фото то все красавцы
. По предыдущей критике - с линией спинки согласен. И несимметричность рукояти на виде сверху относительно ДП присутствует. Насчет того, что косо сфоткали, но темлячное же ровно видно. Хотя искажения и возможны.
А нож хороший.
Brandon
Старожил
Brandon
Старожил
«
Ответ #4 :
29 Декабря 2015, 20:50:33 »
Все что сказал выше , преследовало единственную цель, помочь начинающему земляку.
С учетом того , что судя по всему, он собирается и дальше делать ножи , а тем более на продажу,
то чем раньше уйдут "детские" болезни, тем будет лучше , в первую очередь ему самому. И дело даже
не в том, что нож пятый или пятидесятый. Если человек поставит себе за принцип доводить нож до идеала , то вполне вероятно что до идеала не дойдет , но рано или поздно будет близок к нему , в противном случае и на 50том ноже косяки будут такие же , только возможно в меньшем масштабе.
Я, в целом, поддерживаю политику форумчан, не пускатся в глобальную критику по поводу выставленных работ , а просто не отписыватся в теме. Все мы не без греха , найдется что покритиковать и у, условно "мэтров". При том , что критика вполне может быть "имхошной" и скоропалительной , а влияние на последующую продажу ножа окажет. Но в данном случае , когда речь идет о человеке , котрый сделал всего пару-тройку ножей имхо критика необходима, ибо если все тупо будут мочать, то у него просто сложится ощущение что все ОК и эти косяки будут продолжатся в следующих работах.
"Если проблему можно решить, то не стоит о ней беспокоиться, если её решить нельзя, то беспокоиться о ней бесполезно"
Brandon
Старожил
Brandon
Старожил
«
Ответ #5 :
29 Декабря 2015, 20:53:42 »
Цитата: djon от 29 Декабря 2015, 15:02:59
Запевняю Вас - там все симетрично, на фото ніж лежав трішки завалений на праву сторону, перефотати можливості немає.
А давайте ви візьмете ніж, а я нитку и ми на протязі двох хвилин швиденько встановиму , хто правий ,
а хто ні. І не правий побіжить в магазин за коньяком.
djon
Бывалый
djon
Бывалый
«
Ответ #6 :
29 Декабря 2015, 23:30:21 »
Цитата: Brandon от 29 Декабря 2015, 20:53:42
А давайте ви візьмете ніж, а я нитку
З радісттю познайомлюся з Вами. Власнику ножа відправив листа ,надіюсь на його розуміння.....Як з Вами звязатись окрім інета?
З повагою.
Emfitemzis
Ветеран
Раз добром нагріте серце, вік не прохолоне
Emfitemzis
Ветеран
«
Ответ #7 :
30 Декабря 2015, 00:14:58 »
Сергій ти шо не з тої ноги встав? Чого напав? Тимбільше що по деяким пунктам, то як ти кажеш, суто твоє імхо.
По симметрії вид зверху казати не буду, але чітко видно що фото криве і не дає чіткого уявлення. (мені частенько закидають теж саме і я добре знаю як виглядає чуть нерівне фото, воно сильно змінює реальний вигляд, а ідеально рівне зробити важко без штативу)
Про більш широкий тильнік це чисто твоя точка зору (може вона і вірна, але думаю всеж суб'єктивна), ти імені постіно таке кажеш, а я от не люблю широкий тильнік і вважаю що при хваті він заважає (бо в руку ідеально лягає "бочка" і там немає широго тильніка)
Також не погоджусь про патинування всього больстера, разом з проставками, певно Костя хотів зробити так тіпа як я роблю, я теж часто втавочку на больстері полірую, а весь больстер вкриваю дятлингом і патиною (ось на крайній роботі моїй точно теж саме що і тут, больстер бронза вставки на больстері поліровані латунні).
Те що не дуже гарно поклав патину це є, але якщо не помиляюсь це перший нож з бронзою і з патинуванням в Кості, ну ще просто не розібрався шо і як, це прийде з досвідом. (зайдеш до мене я поясню як краще робити і як прибрати нерівномірність)
По темляку я взагалі мовчу, чому всі намагаються темляк прив"язати до композиції ножа? Та це "навісне обладнання", власник може в першу секунду як візьме в руки зняти темляк і або викинути або почіпити такий як йому подобається. Я б за це взагалі не згадував і не приділяв цьому уваги.
Тимбільше це 5-й нож... я ось дивився на свій п"ятий.... ну звичайно бачу купу моментів які яб зараз вжитті не зробив, та він взагалі страшноватий той нож, а тоді він мені подобався.
Все буде добре! Є бажання! видно динаміку! Кононовські клинки складні з точки зору гармонічного руків'я. Даний нож хоч і з косачками але на нож схожий! на 5-му ножі ще навіть немає м'язової пам'яті в руках, вони ще як дерев'яні, ще трасуться і постійно переживаєш що накосячив, а як чуть косячиш то одразу паніка і далі ще гірше.
Все буде добре! головне робити і не зупинятись!
п.с. І не відбити майстру бажання!
п.п.с Костя, Сергій насправді дуже добра людина (ну в мене таке враження склалось) і дуже багато мене навчив тонкостей, за що я йому дуже вдячний (певно найбільше корисних порад по справі дав іменно Сергій) якось познайомитесь ))
«
Последнее редактирование: 30 Декабря 2015, 00:18:27 от Emfitemzis
»
Світе тихий, краю милий,
Моя Україно,
За що тебе сплюндровано,
За що, мамо, гинеш?
Brandon
Старожил
Brandon
Старожил
«
Ответ #8 :
30 Декабря 2015, 09:21:07 »
Пости не читают не тількі на Ганзі.
Midnight
Старожил
Meine Ehre heisst Treue
Midnight
Старожил
«
Ответ #9 :
30 Декабря 2015, 14:11:19 »
Держал в руках, недороботки есть, а значить есть к чему стремится.
Терпения
™Чайный пьяница™
œ Si vis pacem, para bellum œ
Per aspera ad astra.
djon
Бывалый
djon
Бывалый
«
Ответ #10 :
31 Декабря 2015, 01:06:43 »
Цитата: Emfitemzis от 30 Декабря 2015, 00:14:58
Сергій насправді дуже добра людина
Нікраплі не сумніваюсь, нажаль в мене не було змоги зустрітись з Сергієм, але зробити кільканадцять знімків виду зверху вдалось. Розумію ,що є до чого прагнути....
"ЛИС"
"ЛИС"
"ЛИС"
"ЛИС"
Прошу вибачення за фон, на мою думку одні з найвдаліших в плані позиції перпендикулярно....., інші в
АЛЬБОМІ
.
Вдячний за критику з роз'ясненнями - що саме нетак
Цитата: Midnight от 30 Декабря 2015, 14:11:19
Терпения
Дякую))
З повагою.
Страниц:
[
1
]
Мастер-нож
|
Мастерская
|
Авторские работы
| Тема:
"ЛИС"
Перейти в:
Пожалуйста, выберите назначение:
-----------------------------
Мастерская
=> Авторские работы
=> Советы мастеров
=> Дела кузнечные
=> Заточка ножей
=> Тюнинг ножа
=> Работа с кожей, ножны и чехлы
===> Инструменты и приспособления
Про ножи
=> Обзоры, отзывы, вопросы, проблемы
=> "Українська ножівня"
===> Надбання давньоукраїнських митців і ремісників
===> Історичні ножі наших сусідів
===> Загальноісторичний розділ
=> Украинская Ассоциация владельцев оружия
Разное
=> Выставки, ярмарки, фестивали
===> Кузнечный фестиваль, с.Трудолюб
===> Выставка-фестиваль "Мастер-нож"
===> Годовщины форума
=> Конкурсы
=> Доска объявлений
===> Поздравления
=> Встречи, мероприятия
=> Беседка
===> Литературный раздел
===> Кулинария
=> Барахолка
===> Магазин ножевой фурнитуры "KNIFY"
===> Продажа авторских ножей
===> Серийные ножи
===> Инструменты, оборудование и материалы для изготовления ножей
===> Неножевая барахолка
===> Заказы мастерам
===> Заказы в интернет магазинах
===> Постоянные предложения от форумчан
=====> Мозаичные пины от СВАТ
=====> Алмазные бруски, пасты, инструмент от Дмитрий(WLD)
=====> Точильные камни от stilus2008
===> Куплю
Загружается...