якщо може пам"ятає товариство я показував ніж "Вріжковбаски"

Нетойчерен або ніж, що не давав спокою
клиночок з Петрового скелетника, проста форма за мотивами ножів з-під Берестечка. дуже він мені подобався.
аж ось на першій СГ вирішили зробити стенд з роботами форумчан. ну я його й виклав. якийсь дядько запитав чи продається, а я візьми й продай.
що б ви собі думали - він мені спочатку спокою не давав, а потім ще й приснився. ні без претензій "що ж ти мене продав", а просто душа хотіла такий само.
потім був Горидуб

але подарував товаришу на народження сина(тепер мого хрещеника)
кілька разів хотів зателефонувати Петрові і домовитися, але все відкладав. і тільки на останній СГ придбав у Петра клиночок. без спусків. просто відтягнутий на клин з хвостовиком. коротше, заготовка.
ну і давай над ним працювати.
вивів спуски, підпиляв плечики, виточив з рогу підпятник, вклеїв у дерев"яшку і давай обточувати. хотів зробити щось трохи анатомічніше, ніж попередні - з черевцем, з бочечкою. ну ніби й обточив, але як шліфував дивлюся з однієї сторони ніби сточується швидше. виявилося, що то була серцевина. навіть заклеївши її ПВА з деревним порохом мені не сподобалося геть. черена я збив і почав ладнати іншого. цього разу вирішив все ж робити так як має бути - простий черен з невеличким "дзьобиком".
трохи ТТХ
сталь - наче ШХ15
підпятник - рог
черен - абрикоса трохи тонована горіховою морилкою

на піхвах традиційний символ "триріг", "трикветр", яким на писанках позначають вогонь